Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Νέα Ιωνία. Είναι 27 χρονών και κατάγεται από τα Γιάννενα.

Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία. Ο χώρος του handball τον κέρδισε περισσότερο και υπήρξε επαγγελματίας αθλητής. Ασχολήθηκε περίπου 15 χρόνια με αυτό, ξεκινώντας το 2004. Αφενός ενθουσιάστηκε όταν πρωτογνώρισε το άθλημα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας κι αφετέρου στη Νέα Ιωνία όπου μεγάλωσε, το άθλημα έχει μεγάλη παράδοση.

Πλέον ασχολείται επαγγελματικά με το Group και Personal Training. Είναι απόφοιτος του ιδιωτικού εκπαιδευτικού φορέα Fitness Studio One σε 6 διπλώματα, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για τη γυμναστική και όχι μόνο. Οι βασικές του σπουδές είναι στο χώρο του Marketing.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο του ομαδικό πρόγραμμα, λέει ότι σε όλα περνάει φανταστικά, ωστόσο την περισσότερη ανυπομονησία μέσα στην εβδομάδα την έχει για το Cross Training και το Cardio Aerobic.

Προερχόμενος από ομαδικό άθλημα, έχει αγαπήσει την συναναστροφή με πολύ κόσμο και πιστεύει ότι η ομαδική άσκηση δεν γυμνάζει μόνο το σώμα, αλλά αναζωογονεί το μυαλό, ανεβάζει την ψυχολογία και σε αφήνει με χαμόγελο.

Τον ρωτήσαμε τι πρέπει να σκεφτεί ο ασκούμενος πριν μπει σε μία αίθουσα ομαδικού προγράμματος και μας είπε ότι το βασικό που πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του είναι τι θέλει να πετύχει. Κάθε πρόγραμμα έχει διαφορετικές προσαρμογές και διαφορετικό προπονητικό στόχο, οπότε καλό θα ήταν ο εκάστοτε ασκούμενος να το επιλέξει βάσει του στόχου του.

Τα fitness πρότυπά του είναι πολλά, ξεχωρίζοντας τους Bastian Schweinsteiger, τον Πύρο Δήμα και τον Bruce Lee. Γενικά θαυμάζει τους αθλητές που γυμνάζονται συνολικά και ουσιαστικά σε όλες τις μεταβλητές της φυσικής τους κατάστασης.

Ο τρόπος με τον οποίο προπονείται έχει αλλάξει κατά πολύ στο πέρασμα του χρόνου. Ανάλογα τις περιόδους τις οποίες διένυε, άλλαζαν και οι στόχοι του, οπότε και το είδος της προπόνησής του.

Healthy Lifestyle για εκείνον είναι μία ζωή η οποία έχει στη καθημερινότητά της μηδέν κάπνισμα, ελάχιστο αλκοόλ, ισορροπημένη διατροφή και σχεδόν καθημερινή προπόνηση.

Το κίνητρό του για να συνεχίζει είναι ότι αγαπά τον εαυτό του πρώτα απ’ όλα και έπειτα τη δουλειά του. Η γυμναστική είναι ο μεγάλος του “έρωτας” και αυτό λέει ότι δεν θα αλλάξει ποτέ.

Σχετικά με την κούραση που “τραβάει” καθημερινά, έχει να πει πως όλοι μας κουραζόμαστε για να τα καταφέρουμε. Και αυτό ισχύει για τους περισσότερους πλέον στην Ελλάδα. Είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του, οπότε η κούραση είναι “γλυκιά” και έχουνε γίνει… φιλαράκια!

Ο κύριος στόχος του αυτή την περίοδο και για τα επόμενα περίπου 2 χρόνια είναι να επενδύσει ακόμα περισσότερο σε γνώσεις και πτυχία, ενώ παράλληλα θέλει να δουλεύει πολύ.

Η ξεκούραση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε δουλειάς λέει, πόσο μάλλον του γυμναστή που έχει να κάνει πολύ με το σώμα και την υγεία του. Όταν τον ρωτήσαμε τι λέει σε κάποιον που χρειάζεται παρακίνηση, εκείνος είπε ότι προσπαθεί να του υπενθυμίσει πόσο ποιοτική είναι η ζωή μας, όταν είμαστε γυμνασμένοι και νιώθουμε ευεξία.

Την μεγαλύτερη στήριξη την έχει πάρει από την αδερφή του, τους γονείς του, αλλά και από τους καθηγητές του στο fitness Academy, Studio One. Συμπληρώνει ότι τεράστια στήριξη νιώθει κάθε μέρα από τον κόσμο που γεμίζει τις αίθουσες στα μαθήματά του, αλλά και εκτός, και τους ευχαριστεί γι’ αυτό.

Είναι σε τρελά κέφια όταν είναι με φίλους σπίτι για επιτραπέζια, ταινία και τρώνε… τα πάντα!

Στο πιο τρελό του όνειρο ταξιδεύει στις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική με κάμπριο αυτοκίνητο για ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

Οι φίλοι του του λένε ότι πρέπει να… σταματήσει να γελάει με τα δικά του αστεία!

Περνάει καλά όταν βγαίνει για φαγητό/σινεμά ή όταν παρακολουθεί κάποιο Live Set από Djs που θαυμάζει.

Είναι της άποψης ότι όλοι είναι μοναδικοί και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να βρει ο καθένας κάτι που να αγαπάει να ασχολείται και (γιατί όχι;) να το κάνει και επάγγελμα!Νιώθει τρελή ενέργεια όταν είναι on stage σε fitness συνέδριο, σεμινάριο ή  event.

Θαυμάζει τους αθλητές που έχουν ‘στερηθεί’ κάποια πράγματα στη ζωή τους, δούλεψαν πολύ για να γίνουν “νούμερο ένα” και κατάφεραν να φτάσουν σε top επίπεδο, χωρίς να έχουν κάποιο πολύ ιδιαίτερο ταλέντο!

Εκτιμάει τρελά κάποιον που προσπαθεί να τον βοηθήσει ή να τον “ανεβάσει”, καθώς επίσης και την ειλικρίνεια.

Δηλώνει κατά των ναρκωτικών και του καπνίσματος.

Αγαπημένο του app είναι το Instagram.

Επιλέγει να χαμογελάει… συνέχεια!


Είναι ο Δημήτρης Μπάγιας, Group Exercise Leader Instructor, Fitness Professional & Dance, Aerobic & Step expert

Follow him at Facebook & Instagram 


Ευχαριστούμε το LA Fitness για τη φιλοξενία της φωτογράφισης.

Επιμέλεια: The Runster Squad