Σίγουρα, δεν είναι ό, τι καλύτερο το να την πίνουμε κάθε μέρα-γνωρίζατε ότι μια κούπα μπορεί να σας χαρίσει έως και 250 θερμίδες;  Αλλά, η αλήθεια είναι πως τραβιέται πολύ τα χειμωνιάτικα απογεύματα και βράδια στο σπίτι. Για τους ορκισμένους της λάτρεις, οι παρακάτω συμβουλές θα φανούν χρήσιμες, αφού βοηθούν το ρόφημα να γίνει κάπως πιο ελαφρύ και υγιεινό.

Δώστε βάση στο γάλα

Ένα από τα βασικά συστατικά της ζεστής σοκολάτας δεν είναι άλλο από το γάλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φλιτζάνι πλήρους γάλακτος περιέχει περίπου 90 θερμίδες, ενώ η ίδια ακριβώς ποσότητα φυτικού γάλακτος ή καρύδας έχει μόλις 30. Μπορεί, λοιπόν, να σας προσφέρει λιγότερη πρωτεΐνη, όμως, η δεύτερη κατηγορία γαλακτοκομικών φροντίζει τη σιλουέτα σας όσο καμία άλλη. Παράλληλα, επειδή το φυτικό γάλα δεν περιέχει συστατικά ζωικής προελεύσεως, η υπόλοιπη σύνθεση του είναι ευεργετική για το σώμα σας, ενεργοποιώντας γρηγορότερα τη διαδικασία καύσης λίπους.

Μαύρη σοκολάτα με τα μπούνια 

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, μία μπάρα μαύρης σοκολάτας (την οποία στη συνέχεια θα λιώσετε, για να την μετατρέψετε σε ρόφημα) σκέφτεται τη σιλουέτα σου ίσως περισσότερο και από εσάς. Την φροντίζει αυξάνοντας τα θρεπτικά συστατικά στη σύσταση της και μειώνοντας τις θερμίδες που αποδίδει στην γραμμή σας. Προτιμήστε ακατέργαστο κακάο για λιγότερο πικρή γεύση και βάλτε στο παιχνίδι και λίγο μέλι. Τι πιο θρεπτικό;

Κι ένα μυστικό για το τέλιο σοκολατένιο «ουμάμι»

Το μυστικό επιτυχίας της ζεστής σοκολάτας δεν είναι άλλο από το αλάτι, το οποίο εξισορροπεί τη γλυκιά επίγευση που αφήνει στο στόμα το συγκεκριμένο ρόφημα. Βάλτε, αλλά μην το παρακάνετε. Μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού και ακόμα λιγότερο κάνει μια χαρά την δουλειά του!

Κι η κανέλα μέσα!

Τα μπαχαρικά διεγείρουν γλυκά τον μεταβολισμό μας. Αν σκέφτεστε να δώσετε άρωμα στη σοκολάτα σας, ρίξτε λίγη κανέλα σε σκόνη.

Δείτε εδώ μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές για καταπληκτική ζεστή σοκολάτα στο σπίτι-δεν σας υποσχόμαστε ότι είναι όλες ακριβώς…διαιτητικές:


Πηγή: in.gr