Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  επετειακό 10ο Greece Race for the Cure®, με τη Mastercard να υποστηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά, μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό και σημείο ορόσημο για την πόλη της Αθήνας.  Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το Ζάππειο «πλημμύρισε» από χιλιάδες δρομείς και περιπατητές, σε έναν αγώνα ανεκτίμητης αξίας, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και να προάγει την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Φέτος, το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε  για 10η χρονιά και περισσότερα από 40.000 άτομα δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, «χαράζοντας» όλοι μαζί το δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η Mastercard στάθηκε για τρίτη χρονιά αρωγός στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, ως Μέγας Χορηγός του αγώνα, ενώ για κάθε εγγραφή που πραγματοποιήθηκε με κάρτα Mastercard®, προσέφερε €2 επιπλέον στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Παράλληλα, η Mastercard έδωσε δυναμικό «παρών» στον αγώνα με την ομάδα της. Εργαζόμενοι της Mastercard, συνεργάτες αλλά και αναγνωρίσιμα άτομα, όπως η Πόπη Τσαπανίδου, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Λυδία Παπαϊωάννου  συμμετείχαν στο φετινό Greece Race for the Cure® μεταδίδοντας το μήνυμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού. Όλοι μαζί, ντυμένοι στα χρώματα της Mastercard και του Greece Race for the Cure, έδειξαν εμπράκτως την αγάπη και τη φροντίδα προς τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Mastercard δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο μέσω ενός διαδραστικού billboard. Όλοι οι συμμετέχοντες με το άγγιγμα της κάρτας τους στη συσκευή, είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν, περισσότερες από μια φορές, το ποσό του 1€ δείχνοντας εμπράκτως πως η δύναμη για ζωή μας πηγαίνει μπροστά. Η καινοτόμα πρωτοβουλία δωρεάς, είχε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από το κοινό, το οποίο αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία της συσκευής για όλες τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Το Greece Race for the Cure® είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς, ζωής και δύναμης. Είναι η αφορμή για να γιορτάσει τη ζωή της κάθε γυναίκα που έχει βιώσει καρκίνο του μαστού, αλλά και η αφορμή για να εμημερωθούν όλες οι γυναίκες για την πρόληψή του.  Είμαστε περήφανοι που για τρίτη συνεχή χρονιά  η Mastercard  στηρίζει το  σημαντικό αυτό έργο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Η κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  «Άλμα Ζωής», δήλωσε επίσης«10 χρόνια τώρα όλοι μαζί έχουμε κάνει θαύματα, γιατί το Greece Race for the Cure® μας έχει δώσει τη δυνατότητα να υλοποιούμε κάθε χρόνο προγράμματα για ασθενείς με καρκίνο μαστού αλλά και για όλες τις γυναίκες. Προγράμματα που αυξάνουν την έγκαιρη διάγνωση, βελτιώνουν  την ποιότητα ζωής και στηρίζουν την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα . Στόχος μας: ένας κόσμος χωρίς καρκίνο μαστού. Είμαστε πολύ χαρούμενες που η Mastercard είναι μαζί μας για τρίτη χρονιά, συνοδοιπόρος στον αγώνα μας.»