Σε μία μεγάλη γιορτή για το Ναύπλιο και την Αργολίδα εξελίχθηκε ο 4ος Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run που έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.000 δρομέων σε όλα τα αγωνίσματα.

Ο αγώνας συνδυάστηκε με τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Ναύπλιο, για τον εορτασμό των 196 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, γεγονός που έδωσε ένα ιδιαίτερο εορταστικό χρώμα στον αγώνα προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Κορυφαίο γεγονός ήταν  ο «Παλαμήδειος Αθλος» των 5 χλμ., με την εκκίνηση να δίνεται από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τους δρομείς να ανεβαίνουν στο Παλαμήδι από τα 999 σκαλοπάτια, να διασχίζουν το ιστορικό κάστρο και μετά να τρέχουν τα 4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα, μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, ως τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου. Επίσης, έγιναν αγώνες 10χλμ., 3 χλμ. και 1,5 χλμ. junior run.

Στον «Παλαμήδειο Αθλο» την πρώτη θέση πήρε ο Γιώργος Βαλαβάνης με 20:21 και ακολούθησαν ο Ανδρέας Μακρής με 23:18 και ο Στέφανος Βαρότσης με 23:25. Στις γυναίκες πρώτευσε η Νεφέλη Παπαγεωργίου με 24:20 και πίσω της ήταν η Βασιλική Καντά με 25:39 και η Ελισάβετ Δήμου με 26:35.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα:

https://www.nafpliocastlerun.gr/results2018

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου με την συμμετοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων διεξήχθη η  Λαμπαδηδρομία του Παλαμηδείου Κάστρου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παραλαβή από το Δημαρχείο και μεταφορά στο φρούριο του Παλαμηδίου του πορτραίτου του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του  φρουρίου, τον Άγιο Ανδρέα και κατόπιν επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη λαμπαδηδρομία στην ιστορία των 196 χρόνων από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου, στα πλαίσια του “Παλαμηδείου Άθλου” η οποία πέρασε μέσα από το κάστρο κάνοντας στάση στο άγαλμα του απελευθερωτή του Σταίκου Σταϊκόπουλου, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018. Οι λαμπαδηδρόμοι που φέτος ήταν μαθητές από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ξεκίνησαν από τον πολιτιστικό χώρο΄΄ ΦΟΥΓΑΡΟ” στο Ναύπλιο με την Μαραθώνια φλόγα και από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου, η φλόγα έφτασε στο άγαλμα του Σταϊκοπούλου από όπου ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία με για την άνοδο στο κάστρο από τα 999 σκαλιά του. Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου άναψε τον βωμό μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο, τα φώτα του επιβλητικού κάστρου έσβησαν συμβολικά.

Στις αγωνιστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας και ο γιος του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου έγινε ημερίδα – δημοσιογραφική διάσκεψη, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, για το Μάρκετινγκ της πόλης του Ναυπλίου με τίτλο «Media Day – Branding The City of Nafplio» στο «ΦΟΥΓΑΡΟ». Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η πρόταση για το λογότυπο του Δήμου Ναυπλιέων με τίτλο: Ναύπλιο 365 μέρες τον χρόνο – ιδέα, λογική, το μήνυμα».