Συστηματική άσκηση ίσον υγεία, σωματική και ψυχική. Για μια εργαζόμενη μαμά, βέβαια, τρεις-τέσσερις-πέντε ώρες στο γυμναστήριο την εβδομάδα φαντάζουν πολυτέλεια. Στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις χίλιες δυο υποχρεώσεις, η γυμναστική δεν είναι προτεραιότητα.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου, χωρίς να κάνεις πραγματικά γυμναστική. Και πρέπει να το κάνεις. Η γυμναστική βελτιώνει τη διάθεση, προσφέρει εκτόνωση, μειώνει το στρες, δυναμώνει τους μύες και τα οστά, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη.

Πώς θα γυμναστείς, λοιπόν, χωρίς να κάνεις πραγματικά γυμναστική;

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ως άσκηση ορίζεται η οποιαδήποτε κίνηση που κάνει τους μύες να λειτουργούν και απαιτεί από το σώμα να κάψει θερμίδες. Τι μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου; Ιδού.

Προτίμησε τις σκάλες

Ξέρουμε, το ασανσέρ είναι η πιο εύκολη λύση και είναι τόσο δελεαστικό ειδικά εάν δεν πηγαίνεις στον πρώτο ή τον δεύτερο όροφο, αλλά στον τρίτο, τον τέταρτο κτλ. Όμως, ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες αυξάνεις τους καρδιακούς ρυθμούς, βελτιώνεις την ισορροπία σου και δυναμώνεις τα πόδια. Αξίζει η κούραση και τα μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω, τι λες;

Πάρκαρε το αμάξι μακριά από τον προορισμό σου

Δεν βρίσκεις πάρκινγκ; Κανένα πρόβλημα. Πάρκαρε το αμάξι μακριά και εκμεταλλεύσου την απόσταση για περπάτημα. Μπορείς μάλιστα να το εφαρμόσεις αυτό, βρίσκεις δε βρίσκεις πάρκινγκ και να κάνεις συνειδητά μερικά βήματα παραπάνω την ημέρα.

Διοργάνωσε βραδιά χορού

Με φίλους, με την οικογένεια, ό,τι προτιμάς. Βάλε μουσική και διασκεδάστε χορεύοντας. Τι καλύτερο για να εκτονωθείς και να ασκηθείς παράλληλα;

Υιοθέτησε ένα κατοικίδιο

Τα παιδιά σίγουρα θα κατενθουσιαστούν. Ένα κατοικίδιο θέλει παιχνίδι, βόλτες και αναπόφευκτα θα κινείσαι περισσότερο στην καθημερινότητά σου σε σχέση με πριν.            

Συνδύασε δουλειές του σπιτιού με γυμναστική

Εντάξει, σε αυτήν μας την πρόταση θα χρειαστεί να κάνεις γυμναστική, αλλά ενώ παράλληλα κάνεις κάτι άλλο που έτσι και αλλιώς θα έκανες.


Πηγή: mothersblog.gr