Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την κοινωνική και διαγωνιστική φύση των χορών τύπου ballroom. Οι χοροί ballroom είναι χοροί που γίνονται σε ζευγάρια των δύο. Οι ακόλουθοι 12 χοροί ballroom είναι διάσημοι σε πίστες χορού, σκηνές, σε ταινίες, και στην τηλεόραση. Πόσους από αυτούς γνωρίζεις;

Cha ChaΤο Cha Cha είναι ένας έντονος, ερωτικός χορός ballroom γεμάτος πάθος και ενέργεια. Η κλασική “κουβανέζικη κίνηση” χαρίζει στο Cha Cha το μοναδικό του στυλ.

FoxtrotΤο Foxtrot είναι ένας χορός ballroom που έχει πολλή πλάκα και είναι απλός στην εκμάθηση..ένας εξαιρετικός χορός για αρχάριους.

JiveΤο Jive είναι ένας χορός στυλ ballroom που προέρχεται από τους Αφροαμερικάνους των ΗΠΑ.

Lindy HopThe Lindy Hop θεωρείται ο “πατέρας” όλων των χορών. Είναι γνωστός για το μοναδικό αθλητικό του στυλ, αφού περιέχει πολλά πετάγματα, στριψίματα, κλπ.

MamboTo Mambo είναι ένας από τους πιο αισθησιακούς και συναισθηματικούς αμερικανικούς Latin χορούς ballroom.

Paso Doble

Προέρχεται από τη νότια Γαλλία και έχει σχέση με τον ήχο, το δράμα και την κίνηση μιας ισπανικής ταυρομαχίας.

QuickstepΤο Quickstep είναι μία γρήγορη εκδοχή του Foxtrot, αφού έχει πολύ γρήγορα βήματα και ρυθμό. Απολαυστικό να το βλέπεις, αλλά είναι από τους δυσκολότερους ballroom χορούς.

RumbaΘεωρείται από τους πιο ρομαντικούς και αισθησιακούς Latin ballroom χορούς.

SambaΊσως από τους διασημότερους βραζιλιάνικους χορούς ballroom, η Samba είναι διάσημη σε όλους.

Tango

Το Tango προέρχεται από τη Νότια Αμερική κατά τα τέλη του 20ου αιώνα και είναι από τους πιο εντυπωσιακούς χορούς τύπου ballroom.

 Βιεννέζικο ΒαλςΘεωρείται από τους πιο δύσκολους χορούς για εκμάθηση. Η απλή και κομψή στροφική κίνηση αυτού του ballroom χορού χαρακτηρίζει το βιεννέζικο βαλς.

ΒαλςΑπό τους πιο smooth χορούς, έχει μια ροή στην κίνηση του απίστευτη, με συνεχείς στροφές και αίσθηση “γλιστρήματος” από τους χορευτές.


Πηγή: www.thoughtco.com

Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach