Να πώς κάνει το fitness προτεραιότητα!

Για την Carrie Underwood δεν υπάρχει αυτό που λέμε ”τυπική” εβδομάδα προπόνησης. Είτε δημιουργεί ντέμο με ασκήσεις, είτε κυνηγάει τον 3χρονο γιο της, πάντα βρίσκει τρόπο να είναι active.

Όταν έχει μια ολόκληρη ώρα στο γυμναστήριο, της αρέσει να γυμνάζεται, χρησιμοποιώντας κάρτες.

Για να διατηρεί τις προπονήσεις ενδιαφέρουσες, χρησιμοποιεί μια τράπουλα. Όταν φτάνει σε ένα μηχάνημα διαλέγει μια κάρτα και κάνει τόσες επαναλήψεις όσες αναγράφονται. Έτσι, αν λέει 8, θα κάνει 8 push-ups. Για ένα total-body πρόγραμμα, θα εξασφαλίσεις ότι θα γυμνάσει κορμό, πόδια, κοιλιακούς και θα κάνει cardio. Επίσης, δοκιμάζει και μερικές ασκήσεις σε μπάλα BOSU.

Το παιχνίδι με τις κάρτες εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Κρατάει το ενδιαφέρον της και της χαρίζει ενέργεια μιας και το πλάνο της οργανώνεται εκείνη τη στιγμή. Όταν δεν έχει κάρτες μαζί της, χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα χρησιμοποιώντας ζάρι – αναθέτει μία κίνηση σε κάθε αριθμό και αναλόγως με το τι φέρει κάνει 15 επαναλήψεις.

Όπως θα παρατηρήσεις στο λογαριασμό της στο Instagram, ο σύζυγος και ο γιος της συχνά είναι απρόσμενοι επισκέπτες του γυμναστηρίου της στο σπίτι.

Πολύ συχνά ο γιος της διακόπτει τις προπονήσεις της. Είναι πραγματικά γλυκό και άλλες φορές είναι σίγουρη ότι τότε είναι που η γυμναστική έφτασε στο τέλος της, αφού δε θα την αφήσει να συνεχίσει, εξομολογείται.

Βέβαια, όταν η καθημερινότητά της παρεμποδίζει τα προγραμματισμένα workouts της, καταφέρνει να κάνει μια δυο ασκήσεις όπου μπορεί. Το παιχνίδι με το γιο της είναι μια μορφή cardio, αλλά προσπαθεί να συνδυάσει και τα δύο όταν είναι έξω με την οικογένεια της. Μπορεί παραδείγματος χάριν να πάει βόλτα το μικρό σε ένα γειτονικό πάρκο και εκείνη εκεί να κάνει μερικά push-ups ή steps. Συνεχίζει λέγοντας, πως εκεί υπάρχει και ένα παγκάκι, οπότε μπορεί να κάνει μερικές βυθίσεις τρικεφάλων.

Τόσο το αερόβιο όσο και η ενδυνάμωση έχουν θέση στην καθημερινότητά της.

Έχει ένα χρόνο που ξεκίνησε να ασχολείται σημαντικά με τα βάρη και παραδέχεται ότι όσο περισσότερο ασχολείται τόσο της αρέσουν. Ωστόσο, όταν επιθυμεί μια έκρηξη ενδορφίνης, επιλέγει να βγει για τρέξιμο. Για κάποιον, όμως, που είναι τόσο πολυάσχολος όσο εκείνη, η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος να παραμείνει fit. Πραγματικά, το απολαμβάνει. 

Η Underwood έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα λόγω ενός τραυματισμού που είχε το Νοέμβριο – αλλά κατάφερε να μεγιστοποιήσει το ρεπό της.

Μετά από μια πτώση που είχε, έπρεπε να απέχει για λίγο από το active lifestyle της, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού με το γιο της. Δεν είναι όμως έκπληξη ότι κατάφερε να είναι παραγωγική κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, γράφοντας μουσική.

Μετά από ένα απόγευμα κάνοντας burpees, κοιλιακούς και τρέξιμο φορώντας τα τελευταία outfit από την προσωπική της συλλογή ρούχων CALIA by Carrie collection, λέει ότι νιώθει λίγο περισσότερο ο εαυτός της.


Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου