Το vívosmart 3, είναι ένα activity tracker1 με εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό και κρυφή οθόνη που ενεργοποιείται μόνο όταν το χρειάζεστε. Το νέο vívosmart 3 φέρνει εξελιγμένα εργαλεία παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης όπως εκτίμηση μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2 max) και ηλικία φυσικής κατάστασης καθώς και παρακολούθηση του καθημερινού άγχους στην ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά vívosmart. Χάρη στην τεχνολογία Garmin Elevate™ για παλμούς από τον καρπό, προσφέρει καταγραφή καρδιακής συχνότητας όλο το 24ωρο1 και παράλληλα σημειώνει τις καθημερινές δραστηριότητες όπως βήματα, όροφοι, θερμίδες, λεπτά έντασης, ύπνος και άλλα. Με το Move IQ™ και τη νέα λειτουργία Προπόνησης Ενδυνάμωσης που μετράει αυτόματα τις επαναλήψεις που κάνετε με βάρη, η προπόνησή σας γίνεται πιο άνετη και αποτελεσματική. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει έξυπνες ειδοποιήσεις για να παραμένουν οι χρήστες του σε σύνδεση. Το vívosmart 3 έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία που φτάνει τις 5 μέρες και είναι αδιάβροχο για να το φοράτε όταν κάνετε μπάνιο.

Το vívosmart 3 μας εισάγει σε μια νέα σειρά εργαλείων για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης που δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να κατανοήσει καλύτερα την συνολική απόδοση του σώματός του. Είναι το πρώτο προϊόν της Garmin από την οικογένεια vívo που μπορεί να εκτιμήσει τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, μία μετρήσιμη ένδειξη της αερόβιας απόδοσης, η οποία στο παρελθόν ήταν διαθέσιμη μόνο στα εξελιγμένα ρολόγια Garmin για το τρέξιμο. Οι χρήστες θα βλέπουν τη βαθμολογία της VO2 max τους μεταφρασμένη σε ένα επίπεδο φυσικής κατάστασης το οποίο μετριέται από φτωχό μέχρι εξαιρετικό. Η εκτίμηση VO2 max χρησιμοποιείται επίσης για να υπολογιστεί η ηλικία της φυσικής κατάστασης του χρήστη. Με βάση την τιμή της VO2 max, η ηλικία φυσικής κατάστασης αποτελεί έναν εύκολο τρόπο ώστε ο χρήστης να κατανοήσει αν βελτιώνεται. Όσο χαμηλότερη είναι η ηλικία της φυσικής κατάστασης σε σχέση με την πραγματική ηλικία τόσο το καλύτερο. Με τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση, οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν τη VO2 max και να μειώσουν την ηλικία φυσικής κατάστασης του οργανισμού τους.

Επιπλέον, το vívosmart 3 περιλαμβάνει τη λειτουργία Προπόνησης Ενδυνάμωσης που επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν στην άσκησή τους ενώ εκείνο μετράει τις επαναλήψεις. Η Προπόνηση Ενδυνάμωσης εκτός από τις επαναλήψεις μετράει το χρόνο ανάπαυσης και τα σετ στις ασκήσεις με ελεύθερα βάρη ή με το βάρος του σώματος. Τα δεδομένα αποστέλλονται στο Garmin Connect™ όπου μπορούν να αναλυθούν αργότερα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Για όσους αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης είναι εξίσου σημαντική με την καθημερινή σωματική άσκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση το vívosmart 3 παρακολουθεί τα επίπεδα του άγχους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όταν ο χρήστης δεν κινείται, το vívosmart 3 παρακολουθεί τη μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να υπολογίσει και να μετρήσει το επίπεδο του άγχους και να το εμφανίσει σε γράφημα στην οθόνη της συσκευής. Αν το επίπεδο του άγχους είναι υψηλό, το vívosmart 3 διαθέτει μία άσκηση αναπνοής που βοηθάει το χρήστη να χαλαρώσει. Ένα μεγαλύτερο γράφημα του επιπέδου του άγχους είναι διαθέσιμο στο Garmin Connect, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το χρήστη να αναγνωρίσει τάσεις και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής του για να αποφύγει ή να αντιμετωπίσει καλύτερα τις καταστάσεις που του δημιουργούν ένταση.

Εκτός από την καταγραφή βημάτων, καρδιακής συχνότητας, ορόφων, θερμίδων, απόστασης και ύπνου, το vívosmart 3 μετράει επίσης τα λεπτά έντασης, τα οποία συγκρίνονται με βάση τους στόχους που προτείνονται από παγκόσμιους οργανισμούς υγείας. Χάρη στο Garmin Move IQTM, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν αν ξέχασαν να ξεκινήσουν ή να σταματήσουν μία χρονομετρημένη δραστηριότητα για να καταγραφεί ή άσκησή τους. Το Move IQ αναγνωρίζει αυτόματα δραστηριότητες όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση ή ελλειπτική προπόνηση χωρίς καμία ενέργεια του χρήστη. Μόλις συγχρονιστεί με το Garmin Connect, οι καταγεγραμμένες δραστηριότητες προβάλλονται ως τμήμα του ημερήσιο προγράμματός τους.

Το vívosmart 3 συγχρονίζεται αυτόματα με την εφαρμογή Garmin Connect mobile κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποθηκεύσει τα δεδομένα σας. Στο Garmin Connect, τη δωρεάν online κοινότητά μας, οι χρήστες μπορούν να δουν τις ασκήσεις τους, τις προπονήσεις ενδυνάμωσης, το επίπεδο άγχους, τις τάσεις ύπνου αλλά και να συμμετέχουν σε online προκλήσεις για να ανταγωνιστούν φίλους και να κερδίσουν εικονικά βραβεία. Μπορούν ακόμα να λάβουν Garmin Connect Insights, δηλαδή έξυπνες εξατομικευμένες συμβουλές που βοηθάνε το χρήστη να επιτύχει τους στόχους του. Για επιπλέον κίνητρο τα Insights εμφανίζουν τις επιδόσεις του χρήστη σε σχέση με άλλα άτομα στην ηλικία του.

Η συνδεσιμότητα συναντάει την άνεση με έξυπνες ειδοποιήσεις με δόνηση απευθείας στον καρπό για email, μηνύματα, κλήσεις, υπενθυμίσεις ημερολογίου, εφαρμογές και οποιαδήποτε άλλη ειδοποίηση από συμβατό smartphone2. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα διαχείρισης της μουσικής στο smartphone τους από το vívosmart 3, να στείλουν μία ειδοποίηση για να εντοπίσουν το τηλέφωνό τους ή να χειριστούν την action camera VIRB (πωλείται χωριστά).

Με το διακριτικό λουράκι του και το νέο πιο κομψό προφίλ, το vívosmart 3 συμπληρώνει κάθε στυλ. Η συσκευή διαθέτει οθόνη που ενεργοποιείται μόνο με κίνηση του χεριού, μηνύματα και ειδοποιήσεις. Όταν δεν χρησιμοποιείται, η οθόνη παραμένει κρυφή. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα σε δύο μεγέθη (μικρό/μεσαίο και μεγάλο) και σε μωβ χρώμα σε μικρό/μεσαίο μέγεθος. Το vívosmart 3 είναι ο ιδανικός σύντροφος στο γραφείο ή στο γυμναστήριο και οπουδήποτε άλλου. Αναμένεται πολύ σύντομα και η προτεινόμενη τιμή λιανικής του είναι €149.99.

Ο συνεχώς επεκτεινόμενος τομέας αθλητικών προϊόντων Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν και προάγουν έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Οι χρήστες, είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, τριαθλητές είτε απλά θέλουν να παραμένουν δραστήριοι όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα βρουν ένα προϊόν Garmin που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν θέσει.