Η adidas, σε συνεργασία με την Carbon, δημιουργεί το πρώτο αθλητικό παπούτσι με τη χρήση ψηφιακού φωτός και οξυγόνου –
– Με την επαναστατική τεχνολογία Digital Light Synthesis, η adidas ξεκινάει μία νέα εποχή στη δημιουργία αθλητικών προϊόντων με απεριόριστες δυνατότητες –
Μένοντας πιστή στη δέσμευση της να προσφέρει ό,τι καλύτερο στον αθλητή, η adidas αποκαλύπτει το νέο πρωτοποριακό προϊόν Futurecraft 4D. Πρόκειται για τα πρώτα αθλητικά παπούτσια στον κόσμο των οποίων η ενδιάμεση σόλα δημιουργήθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας Digital Light Synthesis, μία καινοτομία της εταιρείας Carbon. Μέσα από την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών, η adidas συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα των αθλητικών ειδών. Η ενδιάμεση σόλα Futurecraft 4D γεννήθηκε μετά από ανάλυση στατιστικών δεδομένων των τελευταίων 17 χρόνων σχετικά με το τρέξιμο, τα οποία αξιοποιήθηκαν στην πράξη μέσα από μία επαναστατική μέθοδο κατασκευής, που καταργεί την ανάγκη δημιουργίας πρωτοτύπου ή καλουπιού περνώντας από το σχεδιασμό κατευθείαν στην παραγωγή. Με τη νέα αυτή τεχνολογία, η adidas ξεπερνάει κάθε περιορισμό του παρελθόντος σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στο σχεδιασμό και στην κατασκευή αθλητικών ειδών, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το brand.
Η Digital Light Synthesis δημιουργήθηκε από την Carbon, μία εταιρεία τεχνολογίας με έδρα τη Silicon Valley, που ειδικεύεται στις Μοριακές Επιστήμες και την κατασκευή προϊόντων με τη χρήση επαναστατικών μεθόδων – πρόκειται για μία καινοτομία που χρησιμοποιεί προβολή ψηφιακού φωτός και οπτικά με υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου και προγραμματιζόμενες ρητίνες σε υγρή μορφή, που εξασφαλίζουν την κατασκευή πολυμερών υψηλής αντοχής. Στην προσπάθειά της να κατασκευάσει το κορυφαίο running παπούτσι, η adidas ανέλυσε μία εκτεταμένη βάση running δεδομένων και διαμόρφωσε μία ενδιάμεση σόλα μέσω του Digital Light Synthesis που προσφέρει τέλεια κίνηση, υποστήριξη, άνεση και απορρόφηση κραδασμών, φτιαγμένη από ένα ενιαίο μέρος. Το Futurecraft 4D είναι η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας Digital Light Synthesis από την adidas και αντιπροσωπεύει το μεγάλο βήμα της εταιρείας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία προϊόντων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή.
Μέσω του Futurecraft, η adidas ξεκίνησε να εξερευνά νέες μεθόδους παραγωγής ήδη από το 2014, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων της και λάνσαρε το Futurecraft 3D, το πρώτο της παπούτσι με 3D printed σόλα ένα χρόνο αργότερα. Σήμερα, η adidas φέρνει ξανά την επανάσταση στον κλάδο σε συνεργασία με την Carbon, με σκοπό την ανάπτυξη νέων επαναστατικών υλικών και μηχανολογικού εξοπλισμού στοχεύοντας στη μαζική παραγωγή στο άμεσο μέλλον. Το Digital Light Synthesis θα αποτελέσει μέρος του Speedfactory της adidas, προσφέροντας στους καταναλωτές εξατομικευμένα προϊόντα.
Στην παρούσα φάση, 300 ζευγάρια Futurecraft 4D θα διατεθούν τον Απρίλιο του 2017, θα ακολουθήσουν περίπου 5.000 ζευγάρια διαθέσιμα προς πώληση σε επιλεγμένα σημεία σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ περισσότερα από 100.000 αθλητικά ζευγάρια θα κατασκευαστούν μέχρι το τέλος του 2018.