Το τσάι έχει την τιμητική του σε πολλές χώρες καθημερινά, ενώ και στην Ελλάδα, η «έκρηξη» των τελευταίων ετών με το πλήθος επιλογών που προσφέρεται στα μενού των café και στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, σε συνδυασμό με την αντιοξειδωτική του δράση, το έχει καταστήσει δημοφιλές ρόφημα. Κι όσο κι αν το πράσινο τσάι έχει τα πρωτεία, υπάρχουν και άλλες επιλογές, πλούσιες σε σημαντικά οφέλη για την υγεία. Μια από αυτές είναι και το τσάι ιβίσκου.

Σύμφωνα με μελέτες και την American Heart Association, το τσάι ιβίσκου μπορεί να ρίξει την πίεση μέσα σε 6 εβδομάδες, αν το καταναλώνειςι 3 φορές την ημέρα, ενώ μπορεί να περιορίσει και την χοληστερόλη, ευεργετώντας την υγεία της καρδιάς.

Το αφέψημα του ιβίσκου μπορεί, επίσης, να αυξήσει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, διαστέλλοντας τους πόρους, να ανακουφίσει πεπτικά και νεφρικά προβλήματα και να σου προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, χάρη στη βιταμίνη C, ενώ είναι και διουρητικό.

Πώς να το φτιάξεις:

  1. Βράσε 2-4 φλιτζάνια νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφού βράσουν, κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε ½ φλιτζάνι τσάι ιβίσκου.
  2. Ανακάτεψε και σκέπασε για 10 λεπτά κι έπειτα στράγγισε σε μια κανάτα.
  3. Βάλτο στο ψυγείο και όταν το καταναλώσεις χρησιμοποίησε 1/3 αφέψημα, παγάκια, ζάχαρη και λίγο νερό.
  4. Για ζεστό αφέψημα, ρίξε σε 1 κουτ. του γλυκού ξηρό βότανο, 1 φλιτζάνι βραστό νερό, σκέπασε για 10 λεπτά, σούρωσε και πιες το.

Πηγή: clickatlife.gr