Το Σάββατο 6 Μαΐου, στην Μόντζα στην Ιταλία, οι κορυφαίοι δρομείς παγκοσμίως, Eliud Kipchoge, Zersenay Tadese και Lelisa Desisa κλήθηκαν  να σπάσουν  το παγκόσμιο ρεκόρ των δύο ωρών του Μαραθωνίου. Ο Eliud Kipchoge τερμάτισε με χρόνο 2:00:25, 2:32 γρηγορότερο από το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ και 2:40 καλύτερο από το προσωπικό του ρεκόρ 2:03:05.

Παρόλο που η εκδήλωση δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό, όλοι μπόρεσαν να ζήσουν τον παλμό της παρακολουθώντας Live την προσπάθεια των 3 αθλητών μέσα από τη σελίδα Facebook της Nike.
Μπορείτε να ξαναδείτε την ιστορική προσπάθειά τους στη σελίδα της Nike στο Facebook για μια εβδομάδα ακόμα:

https://www.facebook.com/nike/videos/10154916723568445?cp=usns_brs_050417_breaking2_FB_su17

Δες τον τερματισμό του Eliud Kipchoge στο παρακάτω βίντεο:

Η Nike στην Ελλάδα τιμώντας το Breaking2 project, τη Δευτέρα 8 Μαΐου έκανε μια διαφορετική διαδρομή με το Nike+ Run Club στο κέντρο της Αθήνας. Θέλοντας να αναδείξει τη δύναμη της ταχύτητας και της τεχνικής, οι δρομείς βρεθήκαν στο γήπεδο του Πανελληνίου, για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε ένα αγώνα σκυταλοδρομίας, ακολουθώντας την ταχύτητα που ακολούθησαν και οι μεγάλοι δρομείς στο Breaking2 project. Η Αναστασία Καρακατσάνη, ως πρωταθλήτρια στίβου και Pacer του Nike + Run Club, ηγήθηκε της σκυταλοδρομίας και μοιράστηκε μυστικά με τους δρομείς του Nike + Run Club, ενώ ο Στέφανος Φυγετάκης, προπονητής του NRC, ενημέρωσε τους δρομείς σχετικά με το Breaking2 project.

Λίγα λόγια το Breaking2:

Η προσπάθεια να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών στον μαραθώνιο αμφισβητεί την αντίληψη για το τι είναι δυνατό στον αθλητισμό, επαναπροσδιορίζει τις προσδοκίες για ένα προϊόν και επιτρέπει στη Nike να διοχετεύσει εκπληκτική διορατικότητα στα αθλήματα δρόμου. Αυτά τα διδάγματα μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις δραστηριότητες της Nike, από προϊόντα μέχρι υπηρεσίες, έτσι ώστε τελικά να ωφελήσουν όλους τους δρομείς. Η μόνη αληθινή αποτυχία θα ήταν να μην επιχειρήσει κανείς έναν τέτοιο παράτολμο στόχο.

Για να σπάσει ένας αθλητής το φράγμα των 2 ωρών στον μαραθώνιο θα πρέπει να μειώσει κατά 7 δευτερόλεπτα τον χρόνο του για καθένα από τα 26,2 μίλια της διαδρομής. Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα ακόμα και για τους καλύτερους δρομείς στον κόσμο.

Η υπέροχη «διαδρομή» του Breaking 2 θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού με ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το National Georgraphic.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://news.nike.com/news/breaking2-results