Η νέα limited edition συλλογή των εμβληματικών backpacks Kånken
από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι

Η συλλογή δημιουργήθηκε κομμάτι κομμάτι με στόχο την
ευαισθητοποίηση για την προστασία των ωκεανών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη μόλυνση που προκαλούν τα πλαστικά σε θάλασσες και ακτές, η Fjällräven, πρωτοπόρος Σουηδική μάρκα ρούχων και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση, παρουσιάζει τη νέα limited edition Kånken Art συλλογή backpacks, μια ξεχωριστή δημιουργία της Σουηδής animator και illustrator, Linn Fritz.

Κάθε ένα από τα backpacks της συλλογής “Kånken Art 2021”, είναι ξεχωριστό και έχει δημιουργηθεί κομμάτι κομμάτι, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της προστασίας των ωκεανών και την απομάκρυνση πλαστικού από αυτούς.

Με σχέδια σε δύο διαφορετικές χρωματικές παλέτες, την Ocean Surface και την Ocean Deep, η “Kånken Art 2021” κάνει ένα ακόμα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς στα υλικά κατασκευής της περιλαμβάνεται το G-1000 HeavyDuty Eco της Fjällräven, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι.

Η επίσημη παρουσίαση της συλλογής “Kånken Art 2021” συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου) και συνδέεται άμεσα με τη δέσμευση της μάρκας για την προστασία των υδάτων μέσω της στήριξης δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Leave No Trace Center και της 2 Minute Foundation, που έχουν ως έργο τους την εκπαίδευση για τη μείωση και τη σωστή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων και μακροπρόθεσμα τον σεβασμό και την προστασία της φύσης.

Η δημιουργός της “Kånken Art 2021”, Linn Fritz αναφέρει: «Το μέλλον μας και το μέλλον της φύσης είναι δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να φροντίζουμε τη φύση και να την εκτιμούμε πριν να είναι πολύ αργά. Ελπίζω ότι η Fjällräven, θα εξακολουθήσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για καλό σκοπό και να ευαισθητοποιεί για διαφορετικά περιβαλλοντικά ζητήματα στο μέλλον».

Η συλλογή “Kånken Art” αποτελεί κάθε χρόνο μια ξεχωριστή δημιουργία, καθώς σχεδιάζεται κάθε φορά από έναν διαφορετικό Σουηδό καλλιτέχνη. Ο κάθε δημιουργός εμπνέεται μέσα από ένα διαφορετικό concept και με τη δημιουργία του, αναδεικνύει τη μοναδική σύνδεση της μάρκας με τη φύση και το περιβάλλον.

Παράλληλα, όλα τα προϊόντα της Kånken συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία για την προστασία της Αρκτικής Αλεπούς, σκοπός στον οποίο διατίθεται το 1% κάθε αγοράς, ενώ κάθε κομμάτι της συλλογής που αγοράζεται μέσω του site της ή σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού, η Kånken προσφέρει ως δώρο και μία τσάντα, ιδανική για τη συλλογή πλαστικού και άλλων απορριμμάτων από τη φύση.

Για να μάθετε περισσότερα για τη δημιουργία της “Kånken Art 2021” και τη δημιουργό Linn Fritz, μπορείτε να δείτε το “behind the scenes” video, ενώ εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το global digital media event, στο οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα η νέα limited edition συλλογή.