Ο παγωμένος κορμός με μπισκότα αποτελεί ένα από τα γευστικότερα γλυκίσματα. Αν καταφέρεις να συνδυάζεις νόστιμες γεύσεις με υλικά που μεταφέρουν λιγότερη θερμιδική αξία και περισσότερα θρεπτικά συστατικά τότε κάποια παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα του παρελθόντος μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην σύγχρονη καθημερινή διατροφή.

Η αντικατάσταση των απλών μπισκότων με μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη, η χρησιμοποίηση του φυσικού γλυκαντικού stevia που φέρει μηδενικό γλυκαιμικό φορτίο, και επιλέγοντας μια φυτική μαργαρίνη από ελαιόλαδο, μπορούν να εντάξουν μια μικρή μερίδα από αυτό το υπέροχο γλυκό σε ένα Κυριακάτικο πρωινό συνοδεία ενός φρέσκου φρούτου και μιας μερίδα γαλακτοκομικού ή… ως το Σαββατιάτικο απογευματινό γλυκό παρέα με ένα ελληνικό καφεδάκι αφού πρώτα έχει προηγηθεί ένα μικρό πιάτο από φρέσκα δροσερά φρούτα.

Κάθε κομμάτι από αυτή τη συνταγή παρέχει μισό ισοδύναμο υδατανθράκων και 1 ισοδύναμο λίπους.

Υλικά για περίπου 12 κομμάτια περίπου 55-60 γραμμάρια το καθένα

  • 300 γραμμάρια μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1πακέτο και λίγο παραπάνω)
  • 1 κεσεδάκι των 250 γραμμαρίων φυτική μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο (που έχεις αφήσει για 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν την χρησιμοποιήσεις στη συνταγή)
  • 6 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή άλλο λικέρ
  • 70 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη

Εκτέλεση:

Τα μισά μπισκότα τα θρυμματίζεις στο multi μαζί με τα καρύδια και τα άλλα μισά με το χέρι σε μικρά κομμάτια

Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη, το κακάο και τη stevia και προσθέτεις όλα τα μπισκότα, τα καρύδια και το κονιάκ και χτυπάς στο μίξερ για ένα λεπτό.

Απλώνεις το μίγμα σε αλουμινόχαρτο και σχηματίζεις ένα ρολό. Το τυλίγεις και το αφήνεις στην κατάψυξη για δυο τρεις ώρες μέχρι να παγώσει.


Πηγή: diatrofi.gr