Τα νέα μέτρα του lockdown που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας και η ασφυκτική πίεση που δέχεται, οδηγούν σήμερα την λήψη νέων μέτρων που θα έχουν αυστηρότερα χαρακτηριστικά. Πιο αυστηρά σε σχέση με το lockdown που έχουμε σήμερα…

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να κάνει εισηγήσεις σχετικά με αυτά και το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το τί θα ισχύει πιθανότατα από αύριο, Πέμπτη.

Το 6 της σωματικής άσκησης

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το SMS με τον κωδικό 6, το οποίο προβλέπεται για την σωματική άσκηση.

Όλα δείχνουν οτι θα υπάρχουν περιορισμοί στην χρήση του, τόσο στον αριθμό των μηνυμάτων που θα μπορεί να στέλνει κάποιος, όσο και στο πεδίο κίνησης των πολιτών.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι πιθανότατα θα υπάρχει όριο 2 SMS την ημέρα, όμως το ερώτημα τι θα γίνει με αυτούς που δεν στέλνουν μήνυμα, αλλά κυκλοφορούν με έγγραφο.

Από εκεί και πέρα, οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται εντός του Δήμου κατοικίας. Και εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα.

Αν κάποιος δηλαδή μένει στο όριο ενός Δήμου θα έχει το δικαίωμα να κινείται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και μόνο και όχι στα 200 μέτρα που μπορεί να αλλάζει ο Δήμος;

Το ωράριο

Από εκεί και πέρα, αλλαγές αναμένεται να υπάρξει και στην απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς το κλείσιμο από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, κρίνεται απολύτως αποτυχημένο, καθώς οι ουρές στα σούπερ μάρκετ ήταν τεράστια και ο κόσμος συνωστιζόταν σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: Gazzetta.gr