Πριν παραφορτώσεις τον οργανισμό σου με σκευάσματα βιταμίνης C την εβδομάδα, να γνωρίζεις ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι θωρακίζουν τόσο αποτελεσματικά τον οργανισμό σου όσο νομίζεις. Και να μην είσαι μαραθωνοδρόμος ή φανατικός του fitness, γενικά να γνωρίζεις ότι o καλύτερος τρόπος για να είσαι δυνατός είναι να έχεις ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και μπορεί τα παρακάτω να μη σε προστατεύσουν ολοκληρωτικά, είναι η καλύτερη λύση για να παραμείνεις υγιής όλο το χρόνο.

Δες τους 7 τρόπους που δίνουν boost στο ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα το στρες!

Το να μειώσεις το στρες σου δεν είναι μόνο αποδοτικό για την πνευματική σου υγεία αλλά επίσης κάνει καλό και στο σώμα σου. Το στρες επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα κάνοντας το πιο αδύναμο. Αν βιώνεις αυτό το στάδιο στη ζωή σου, τα συχνά κρυολογήματα και οι ιώσεις είναι κοινές και αυτό είναι μόνo ένα μέρος των συνεπειών.

Κοιμήσου αρκετά!

Η έλλειψη ύπνου δεν επιτρέπει στο σώμα σου να λειτουργήσει πλήρως, κάτι το οποίο τελικά βλάπτει το ανοσοποιητικό σου και σε κάνει να αρρωσταίνεις πιο εύκολα. Μπορεί να αντιμετωπίζεις τον ύπνο σαν ένα φορτίο ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο για την καλή υγεία σου.

Περιόρισε την κατανάλωση του αλκοόλ!

Ένα περιστασιακό ποτό εδώ και εκεί δεν είναι επιβαρυντικό για σένα, αλλά αν πίνεις σε τακτική βάση τότε εμποδίζεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα να κάνει τη δουλειά του. Το υπερβολικό ποτό καθυστερεί την αποβολή των επιβλαβών βακτηρίων αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψει τους ιστούς  και να σε κάνει ευάλωτο σε λοιμώξεις. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε ένα βράδυ μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σου προκαλώντας φλεγμονές και δυσκολεύοντας την άμυνα του οργανισμού σου.

Ασκήσου τακτικά!

Το να γυμνάζεσαι τακτικά μπορεί να δυναμώσει τον οργανισμό σου μειώνοντας τις λοιμώξεις και βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Επιπλέον εκτός ότι προστατεύεις τον οργανισμό σου από τις ιώσεις, η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα να μειώσεις το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, υψηλής χοληστερίνης, καρκίνου και άνοιας.

Μην καπνίζεις!

Οι ενεργοί και οι παθητικοί καπνιστές είναι περισσότερο επιρρεπείς σε αναπνευστικές λοιμώξεις. Κι όταν αρρωστήσουν, το τσιγάρο επιβαρύνει τα συμπτώματα και μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη.

Φάε υγιεινά!

Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού σου να κρατά μακριά τα βακτήρια. Έτσι βεβαιώσου ότι τρως τροφές που περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση φρέσκων πολύχρωμων τροφών σε βοηθά να γεμίσεις με βιταμίνες, ψευδάργυρο και βήτα-καροτίνη.

Δοκίμασε το βελονισμό!

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική αναφέρει ότι το χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα οφείλεται σε μια ανισορροπία στο qi (ή αλλιώς στη ροή της ενέργεια στο σώμα), που λέγεται ότι αυτή επανέρχεται με τις υπηρεσίες του βελονισμού. Σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός έχει αποτελέσματα εκτός από το ανοσοποιητικό, στο νευρικό, καρδιοαναπνευστικό και στο πεπτικό σύστημα.


Πηγή: popsugar.com