Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Fitness Director BJ Gaddour, C.S.C.S, που αναπτύσσει την συνολική δύναμη του σώματος και πιθανότατα είναι από τα πιο διασκεδαστικά προγράμματα που έχεις δοκιμάσεις ποτέ σε ένα άδειο γήπεδο.

Πετάς με διάφορες παραλλαγές την medicine ball όσο πιο μακριά μπορείς, και τρέχεις μέχρι το σημείο στο οποίο προσγειώνεται και επαναλαμβάνεις για 30 λεπτά.

Πετώντας την μπάλα, δυναμώνεις τους μύες των ποδιών, χεριών και κορμού, λέει ο Gaddour.

Θα χρησιμοποιήσεις τρεις διαφορετικούς τρόπους ρίψης ώστε κάθε φορά να στοχεύεις σε διαφορετικά μέρη του πάνω σώματός σου. Πετώντας την μπάλα προς τα πίσω, ενεργοποιείς τους μύες της πλάτης, πετώντας την μπάλα πάνω από το κεφάλι θα ενεργοποιήσεις πάλι την πλάτη αλλά και τους τρικεφάλους μύες των χεριών και πετώντας την μπάλα προς το πλάι ενεργοποιείς τους μύες του στήθους, λέει ο Gaddour.

Επίσης είναι υπέροχο cardio πρόγραμμα, αφού περιλαμβάνει αρκετό τρέξιμο.

Ο Gaddour προτείνει τις Dynamax’s medicine ball για αυτό το πρόγραμμα, εξαιτίας του μεγέθους και του πιασίματος. Ξεκίνα με 3 έως 5 κιλά μπάλα. Μία σαν αυτή!

Το πρόγραμμα:

Βάλε ένα χρονόμετρο για κάθε 10 λεπτά και για συνολικό χρόνο 30 λεπτά. Για κάθε 10 λεπτά εκτέλεσε τον αντίστοιχο τρόπο ρίψης. Πετάς την μπάλα, τρέχεις και επαναλαμβάνεις.

0-10 λεπτά: ρίψη προς τα πίσω.

10-20 λεπτά: ρίψη πάνω από το κεφάλι.

20-30 λεπτά: ρίψη με στροφή.

 


Πηγή: menshealth.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ