Η δουλειά πάει καλά, στο γραφείο παίρνεις διάφορα “μπράβο” κι όλα στα επαγγελματικά σου κυλούν ομαλά. Μήπως, όμως, όλα αυτά γίνονται σε βάρος της σιλουέτας σου;

Το καθημερινό τρέξιμο και η πίεση στη δουλειά μπορεί να σου έχουν χαρίσει μια καλή θέση ή μια καλή αξιολόγηση, τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως, της αφοσίωσής σου, μπορούν εύκολα να φανούν στη διατροφή. 

Προσπαθώντας να χωρέσεις το μεσημεριανό σου σε ένα 5λεπτο, προκειμένου να προλάβεις τις προθεσμίες, τα τηλέφωνα και τα meeting δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα σου, κι αυτό γιατί  ο εγκέφαλος χρειάζεται 20 λεπτά για να λάβει το μήνυμα της πρόσληψης τροφής και επομένως το μήνυμα του κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι αν του δίνεις μόνο 5 λεπτά, δεν προλαβαίνει να στείλει σήμα για κορεσμό κι αυτό είναι επικίνδυνο όσον αφορά τη θερμιδική πρόσληψη (το ότι τρώει κάποιος σε 5 λεπτά, δεν σημαίνει ότι δεν τρώει πολύ).

Συγκεκριμένα, όταν επιστήµονες στο Πανεπιστήµιο του Rhode Island ζήτησαν από γυναίκες να «αδειάσουν» ένα πιάτο ζυµαρικά σε λιγότερο από 10 λεπτά, εκείνες κατανάλωσαν κατά 12% περισσότερες θερµίδες απ’ ό,τι όταν είχαν στη διάθεσή τους 30 λεπτά για τον ίδιο σκοπό.

Γι’ αυτό, λοιπόν, την ώρα του φαγητού, φρόντισε να κάνεις ένα διάλειμμα 20-30 λεπτών κι αν σε διακόψει ένα τηλεφώνημα ή κάτι απρόοπτο, σταμάτησε να τρως και αναβάλλεις το μεσημεριανό σου μέχρι την ώρα που θα μπορείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος/η σε αυτό.