Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές συνήθειες με την τουαλέτα, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί καταλήγουν στο ότι αν πηγαίνεις τουαλέτα 3 φορές και λιγότερο μέσα στην εβδομάδα, αυτός ίσως είναι ένας δείκτης προβλήματος.

Και παρόλο που η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από ιατρικές παθήσεις (υποθυρεοειδισμό, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), από φάρμακα (παυσίπονα, αντικαταθλιπτικά) και άλλους παράγοντες που ίσως ξεφεύγουν του ελέγχου σου, για τους περισσότερους από εμάς η δυσκοιλιότητα προκαλείται από τροφές που τρώμε (ή, καλύτερα, που δεν τρώμε).

Ο μέσος άνθρωπος που ζει και εργάζεται σε αστικό περιβάλλον λαμβάνει κατά μέσο όρο 15 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, ενώ η συνιστώμενη ποσότητα είναι 25 γραμμάρια. Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό, κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη δυσκοιλιότητα. Δες τις παρακάτω 15 τροφές, για να αρχίσει να…κινείται το έντερο!

1. Δαμάσκηνα2. Ακτινίδια3. Σπανάκι4. Ρύζι5. Φασόλια6. Φασολάκια πράσινα7. Γιαούρτι8. Πορτοκάλια9. Νερό10. Καφές11. Popcorn12. Λιναρόσπορος13. Χυμός aloe vera

14. Βρώμη

15. Πρωινό 


Πηγή: health.com

Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach