Η Allyson Felix είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου παγκοσμίως. Τι περιλαμβάνει όμως η καθημερινότητα της; Πως είναι η ζωή της περίπου 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Προπόνηση, προπόνηση και προπόνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διασκεδάζει!

Η ίδια δηλώνει ‘Είμαι ενθουσιασμένη για το καλοκαίρι που έρχεται και για ότι καινούργιο έρχεται’. Η ζωή της αποτελείται από πολλά κομμάτια για να τη βοηθήσουν να ξανακατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Κομμάτια του παζλ; 5 ώρες προπόνηση 5-6 μέρες τη βδομάδα, 3 ώρες στο στίβο και 2 ώρες στο γυμναστήριο. Τρελό, σωστά;

Συγκεντρώνεται σε ασκήσεις με το βάρος του σώματος και πλυομετρικές ασκήσεις. Η Allyson κρατάει τις αρθρώσεις και τους μυς της δυνατούς και πιο ανθεκτικούς στο να αντιστέκονται στους τραυματισμούς.

Αυτό για την Allyson μεταφράζεται πολλά άλματα σε κουτί, καθίσματα με άλμα, άρσεις θανάτου. Όλα αυτά τη βοηθούν εκτός από το να γίνεται γρηγορότερη να δημιουργεί ένα δυνατό κορμό και κάτω μέρος του σώματος.

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις καλύτερος από ότι είσαι κάνε μερικές από τις ασκήσεις που χρησιμοποιεί η Allyson στο πρόγραμμα της.

Σου εγγυώμαι ότι θα δεις μεγάλη βελτίωση μετά από αυτές τις ασκήσεις!

Κάνε ένα ζέσταμα 5 λεπτών. Στη συνέχεια επανέλαβε κάθε κυκλικό πρόγραμμα των 3 ασκήσεων , 3 φορές προτού πας στο επόμενο.

Κυκλικό 1.

Κάθισμα με άλμα-Θέση πολεμιστή 3-Σανίδα με μάζεμα ποδιών δεξιά- αριστερά.

15 επαναλήψεις-10 επαναλήψεις κάθε πόδι-20 επαναλήψεις εναλλάξ.

circle1

Κυκλικό 2.

Side Skater– Πλάγια ροκανίσματα ‘V’-Πους απς δεξιά-αριστερά.

30 επαναλήψεις εναλλάξ-8 επαναλήψεις κάθε πλευρά-10 επαναλήψεις εναλλάξ.

circle2

Κυκλικό 3.

Κάθισμα με άλμα και στροφή 180 μοίρες-Πλάγια σανίδα με άρση ποδιού-Σανίδα με επαφή στον ώμο και με αντίθετο χέρι στο γόνατο.

20 επαναλήψεις εναλλάξ-10 επαναλήψεις κάθε πλευρά-10 επαναλήψεις.

circle3


Πηγή: popsugar.com