Ας είμαστε ειλικρινείς υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι δρομέων που δεν παλεύονται. Από το ότι κοκορεύονται μέχρι το βηματισμό, σιγουρέψου ότι δεν ανήκεις σε εκείνους.

1.Ο ‘πολυλογάς’ δρομέας 

Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πάντα ενοχλητικός…μόνο όταν τρέχεις γρήγορα ή μακριά ή με ακουστικά. Λένε οι περισσότεροι ότι τα περισσότερα run πρέπει να γίνονται με ρυθμό που να μπορείς να κάνεις κουβέντα, αλλά οι περισσότεροι δρομείς ξέρουν ότι αυτό είναι ένα βολικό παράδειγμα και όχι μια σύσταση.

2.Ο δρομέας που δεν αντιλαμβάνεται το ρυθμό

Αυτός θα τρέξει γρηγορότερα από ότι θα έπρεπε και μετά θα σταματήσει να περπατήσει όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κρατήσει το ρυθμό. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι το τέλος του αγώνα ή τουλάχιστον μέχρι να βγει off. Σε αυτή την κατηγορία συνήθως ανήκουν μικρά παιδιά και αρχάριοι.

3.Ο ‘πεισματάρης’ δρομέας

Είναι εκείνος που δε θα σε αφήσει να τον προσπεράσεις. Είτε είναι ένα αγόρι που ανησυχεί μήπως μια κοπέλα εμφανιστεί μπροστά του ή εκείνος που δεν είναι ΟΚ με το ενδεχόμενο να χάσει, επιταχύνει κάθε φορά που προσπαθείς να τον περάσεις.

4.Ο δρομέας που είναι εμμονικός με τα social media

Αυτός δεν μπορεί να τρέξει ούτε μια φορά χωρίς να ποστάρει τουλάχιστον μια φωτογραφία, μια κοινοποίηση ή να κάνει ένα τσεκ-ιν. Δεν έχουν κάνει ούτε ένα run χωρίς να διακόψουν για να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία για το Instagram.

Γιατί αν δεν είναι στα social, απλά δεν έχει συμβεί.

5.Ο δρομέας που είναι προικισμένος από τη φύση

Αυτός δεν ήταν δρομέας από χθες, αλλά μπορεί να τρέξει 8 χλμ. χωρίς ίχνος ιδρώτα. Δεν είναι δ ί κ α ι ο!

6.Ο δρομέας που δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του

Αυτός είναι που σου λέει πάντα ότι θέλει να τρέξετε μαζί, αλλά 30 λεπτά θα στο ακυρώσει και θα καταλήξεις να τρέχεις μόνος. Το να έχεις ένα φίλο που να τρέχετε μαζί είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να είσαι παρακινημένος ώστε να βγαίνεις και να τρέχεις μέρα παρά μέρα, αλλά το να είναι αναξιόπιστος είναι τόσο ενοχλητικό.

7.Ο δρομέας που βρωμάει

Αυτός μυρίζει από χιλιόμετρα και δε φαίνεται να μπορείς να κάνεις τίποτα για να σωθείς. Στο γυμναστήριο θα επιλέξει πάντα το διάδρομο που είναι είναι δίπλα σε σένα ή στη διάρκεια ενός αγώνα θα τρέχει με ίδιο ρυθμό με το δικό σου. Διαφορετικά, θα πρέπει να βρεις… ‘κρύο’ αέρα – και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερο.

8.O ανταγωνιστικός δρομέας

Ο δρομέας που τρέχει πάντα ανταγωνιστικά. Κάθε long run, κάθε προπόνηση μέχρι και οι κοιλιακοί που θα κάνεις μετά την προπόνηση το βλέπει ανταγωνιστικά – είναι εξουθενωτικό.

9.Ο δρομέας που βρίσκει πάντα δικαιολογίες

Αυτός πάντα έχει ένα λόγο να σου πει γιατί δεν έτρεξε ή γιατί δεν είχε καλή επίδοση στον αγώνα. Είναι δύσκολο να νιώσεις άσχημα για αυτό το άτομο, όταν έχεις ακούσει κάθε δικαιολογία.

10.Ο δρομέας που δεν έχει κανένα άλλο ενδιαφέρον στη ζωή του

Αυτό το άτομο δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για το τρέξιμο. Ποτέ. Και σε εμάς αρέσει το τρέξιμο, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να συζητήσεις εκτός από το πώς να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

11.O ‘όχι – ταπεινός’ δρομέας

Αυτός ανυπομονεί να σου πει για τον τελευταίο του τερματισμό ή προσωπικό ρεκόρ. Ξεκινάει την κουβέντα ρωτώντας σε πώς πέρασες το Σαββατοκύριακο,περιμένοντας σε να γυρίσεις την κουβέντα σε εκείνον. Μετά ξεκινά ο μονόλογος για τα τελευταία κατορθώματα του.

12.Ο δρομέας που είναι ‘ψώνιο’ με τον εξοπλισμό

Αυτός δε θα αρκεστεί σε τίποτα λιγότερο από τον καλύτερο, πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Το GPS-ρολόι σου το έχεις εδώ και 6 μήνες; Ξανά σκέψου το. Τα παπούτσια σου είναι περσινό μοντέλο; Με τίποτα.

13.Ο δρομέας: ‘Ο ρυθμός σου είναι καλός’

Αυτός προσφέρεται να τρέξετε μαζί και σου λέει ότι θα τρέξετε όποιος και αν είναι ο ρυθμός σου. Στη πραγματικότητα, σπάνια τρέχει μαζί σου για περισσότερο από 5 λεπτά και είτε σε αφήνει πίσω ή σε πιέζει να επιταχύνεις για να τρέχετε με το ρυθμό του.

14.Ο ‘γκρινιάρης’ δρομέας

Αυτός προθυμοποιείται να τρέξετε μαζί και στην πορεία γκρινιάζει για τα πάντα. Είναι πολύ ζεστά, κρύα,γρήγορα, αργά, έχει υγρασία, είναι αίθριος ο καιρός, βρέχει… όλα του φταίνε, για αυτό μην προσπαθήσεις να τον κάνεις χαρούμενο.

15.Ο μονίμως τραυματισμένος δρομέας

Αυτός πάντα έχει να αντιμετωπίσει κάποιον τραυματισμό. Πάντα. Τη μία: “Ωχ, χτύπησα το γόνατο μου παίζοντας τένις”, ή την άλλη “Δε μπορώ να τρέξω, ξύπνησα και η πλάτη μου πονάει”. Οι τραυματισμοί δεν είναι κάτι αστείο και σίγουρα δεν τους επικαλείσαι για πλάκα – αλλά και αυτός δεν είναι δρομέας.


Πηγή: active.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου