Το να βρεις χρόνο και κίνητρο να τρέχεις δεν είναι πάντα εύκολο. Ειδικά για τις μαμάδες που τρέχουν είναι ακόμα δυσκολότερο. Όμως τα οφέλη στην υγεία και η χαρά που αποκτούν επειδή είναι active είναι ασύγκριτη. Ήρθε η ευκαιρία να δεις μερικά tips ώστε μέσα σε αυτόν το πανικό να κάνεις το τρέξιμο σου αποδοτικό.

Βρες ένα σταθερό καροτσάκι

Για να μπορείς να τρέχεις μαζί με το καρότσι σου, χρειάζεται να βρεις ένα μοντέλο που ταιριάζει στο ύψος, να έχει καλή ανάρτηση για μεγαλύτερη άνεση του μωρού, λεπτές ρόδες με δυνατότητα κλειδώματος της μπροστινής ρόδας και λουρί ασφαλείας για τον καρπό σου.

Κάνε το τρέξιμο μέρος του προγράμματός σου

Μπορείς να τρέχεις γύρω από το γήπεδο που κάνει προπόνηση ή παίζει. Θα τα παρακολουθείς για 5 λεπτά στην αρχή μετά θα πηγαίνεις για το τρέξιμο σου και θα γυρίζεις 5 λεπτά πριν τελειώσουν. Έτσι, στο τέλος όλοι θα είναι χαρούμενοι.

Βρες κάποιον να σε κρατάει υπεύθυνο

Η έλλειψη ύπνου, οι ορμόνες που εκρήγνυνται  και η αλλαγή οπτικής μπορεί να πάει πίσω την ώθηση για προπόνηση. Μπορείς να εντάξεις προγράμματα που σε βοηθούν να παραμένεις συγκεντρωμένη. Να έχεις έναν άνθρωπο να μιλάς για τις προπονήσεις σου θα κάνει τη διαφορά στο fitness level σου. Αν δεν έχεις προπονητή, εμπιστεύσου το running buddy σου.

Μετέτρεψε το καροτσάκι σε παιχνίδι

Να σταματάς που και που και να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως pushups, καθίσματα και προβολές, ενώ τραγουδάς στο μωρό σου. Ή μπορείς να μετατρέψεις το τρέξιμο σε κυνήγι, εκτύπωσε λέξεις και εικόνες και άφησε τα παιδιά να τα ψάχνουν γύρω γύρω. Επέτρεψε τους να διασταυρωθούν μεταξύ τους ή να φωνάζουν τα αντικείμενα που βρίσκουν.

Μετέτρεψε την ώρα του ύπνου σε “ώρα τρεξίματος”

Για τους πρώτους μήνες μπορείς να προγραμματίσεις την γυμναστική σου για την ώρα που το παιδί κοιμάται. Ή αν έχεις διάδρομο στο σπίτι μπορείς να κρατάς το μωρό στα χέρια και να κάνεις περπάτημα μέχρι να αποκοιμηθεί και εσύ τελικά να μπορέσεις να αυξήσεις ταχύτητα.

Δούλεψε με το σώμα σου

Όταν έχεις βγει βόλτα με το καροτσάκι φτιάξε τη στάση σώματός σου για να προλάβεις τραβήγματα σε αυχένα και ώμους.

Διατήρησε τις σόλο προπονήσεις

Όταν τρέχεις μόνη τότε το τρέξιμο γίνεται προσωπική εμπειρία. Χρειάζεσαι χρόνο με τον εαυτό σου για να βρεις τις ισορροπίες σου, πάντα θα νιώθεις καλύτερα μετά. Εκείνη τη στιγμή δεν γυμνάζεις μόνο το σώμα σου, αλλά και το πνεύμα σου.


Πηγή: womensrunning.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου