Εγκρίθηκε το υγεινομικό πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου

5.000 αθλητές θα είναι το ανώτατο όριο συμμετοχών στους αγώνες δρόμου.

Τι θα ισxύσει σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Εγκρίθηκε από την Γ.Γ.Α. το πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου εκτός σταδίων. Το κρισιμότερο σημείο είναι ότι το ανώτερο όριο αθλητών ανά αγώνισμα είναι 5.000 άτομα.

Το όριο των 5.000 άτομων είναι ανά αγώνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν για παράδειγμα να συμμετάσχουν συνολικά στις 3 αποστάσεις (Μαραθώνιος – 10.000μ – 5.000) 15.000 αθλητές. Η μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση της Ελλάδας, Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, θα πληγεί από αυτά τα όρια (πέρισυ τερμάτισαν περίπου 16.500 άτομα στα 42,2χλμ) αφού θα οι συμμετοχές θα μειωθούν σε λιγότερο από το 1/3 της προηγούμενης χρονιάς.

Οι υπόλοιπες διοργανώσεις, όπως ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ή 2ος μεγαλύτερος μαραθώνιος της Ελλάδας ο Διεθνής Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης θα επηρεαστούν λιγότερο, τουλάχιστον όσον αφορά τον περιορισμό στις συμμετοχές.

Οι δρομείς δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα, γίνεται αναφορά μόνο για «σύσταση».

Τα block εκκίνησης θα είναι ανά 500 άτομα, όπου θα υπάρχει ειδική σήμανση στον δρόμο για την θέση του κάθε αθλητή, ώστε να τηρείται το 1,5μ απόστασης.

Όλοι οι δρομείς θα φέρουν υπεύθυνη δήλωση ανάλογη με αυτή για είσοδο στα στάδια.

Εξαίρεση αποτελούν οι δρομείς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος: Αυτοί θα εκκινούν όλοι μαζί (χωρίς 1,5μ απόσταση μεταξύ τους) αλλά θα πρέπει να φέρουν βέβαιωση υπογεγραμμένη από γιατρό. (και όχι απλή υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τους ίδιους).

Διαβάστε όλο το πρωτόκολλο εδώ


Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρος

Πηγή: www.runninngnews.gr