Η Kiley Lyall, 24 ετών, ήταν μία από τις 4.000 συμμετέχουσες στον διαγωνισμό του Women’s Running, όπου γυναίκες-δρομείς έκαναν αίτηση για να είναι το επόμενο cover story του συγκεκριμένου περιοδικού για το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2016. Στην αίτησή της εξήγησε ότι “απλά ‘τυχαίνει’ να ζει με μετριοπαθή αυτισμό και επιληπτικές κρίσεις”, τα οποία συνδέονται με ήπια εγκεφαλική παράλυση.

2015_12_07_WRcoverstory

Το τρέξιμο έχει κυριολεκτικά βοηθήσει τον εγκέφαλό μου να λειτουργεί καλύτερα,” έγραψε η Lyall στην αίτησή της. “Ο αυτισμός μου δεν κυριεύει τις μέρες μου πλέον… όταν τρέχω, ανακουφίζεται η πίεση στον εγκέφαλό μου, κι έτσι μπορώ να λειτουργώ πολύ καλύτερα τις περισσότερες μέρες!

Η Αρχισυντάκτρια του Women’s Running Jessie Sebor είπε ότι πραγματικά συγκινήθηκε από την δύναμη της Lyall. Κατά την διάρκεια του πρώτου της Ημι-Μαραθωνίου, η Lyall είχε 2 επιληπτικές κρίσεις αλλά επέμεινε να ολοκληρώσει τον αγώνα της.

Παθιαστήκαμε πάρα πολύ με αυτό το εξώφυλλο και θέλαμε να μοιραστούμε την ιστορία της Kiley – ένα παράδειγμα θάρρους και αποφασιστικότητας,” είπε σε ένα σχετικό άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο εξώφυλλο. “Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αγάπη για το τρέξιμο μπορεί να πηγάζει μέσα από διαφορετικά μέρη και συναισθήματα. Θέλουμε να υποστηρίξουμε όλες τις γυναίκες στο δρομικό τους ταξίδι.

Συγχαρητήρια Kiley!


Πηγή: Women’s Running