Στις 29/8/17 η Garmin ανακοίνωσε το νέο μετρητή ισχύος Vector 3/3s. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις Garmin Vector, το Vector 3/3S δεν διαθέτει pod και τοποθετείται όπως οποιοδήποτε άλλο πετάλι, καθιστώντας πανεύκολη τη μεταφορά μεταξύ ποδηλάτων χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Μόλις τοποθετηθεί, το σύστημα διπλών αισθητηρίων Vector 3 μετράει συνολική ισχύ, εξισορρόπηση δεξιά/ αριστερά, ρυθμό πεταλιάς και εξελιγμένη δυναμική ποδηλασίας ενώ το σύστημα μονού αισθητηρίου  Vector 3S, καταγράφει ρυθμό πεταλιάς και συνολική ισχύ.

Το Vector 3/3S έχει νέο εργονομικό σχεδιασμό που παρέχει στον ποδηλάτη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ενώ τα LED στα πετάλια, εμφανίζουν σημαντικές πληροφορίες για τη ρύθμιση και τη συντήρηση της συσκευής.  Τα Vector 3/3S αποτελούν μία άμεση μέτρηση της ισχύος – τα αισθητήρια βρίσκονται μέσα στα πετάλια – με αποτέλεσμα να παρέχουν αξιόπιστα και ακριβή δεδομένα1 σε κάθε συνεδρία.

 Με το σύστημα διπλών αισθητηρίων, Vector 3, οι ποδηλάτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ανεξάρτητα την ισχύ για δεξί και αριστερό πόδι. Μετρώντας το ρυθμό πεταλιάς, τη συνολική ισχύ, την εξισορρόπηση δεξιά/ αριστερά και την εξελιγμένη δυναμική ποδηλασίας, το Vector 3 δείχνει στους ποδηλάτες πώς και πού παράγουν ισχύ και τους βοηθά να προσαρμόσουν την προπόνησή τους με βάση τα δυνατά τους σημεία και τις περιοχές που θέλουν βελτίωση. Το Vector 3 καταγράφει το χρόνο σε καθιστή και όρθια θέση για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα κάθε θέσης. Οι φάσεις ισχύος υποδεικνύουν τον τρόπο που παράγεται ισχύ σε κάθε πεταλιά ενώ το Platform Center Offset βοηθάει στον καθορισμό του σημείου που ασκείται η δύναμη στο πετάλι.

Η οικονομική έκδοση μονού αισθητηρίου Vector 3S, χρησιμοποιεί τα δεδομένα που καταγράφονται από το αριστερό πετάλι για να υπολογίσει το ρυθμό πεταλιάς και τη συνολική ισχύ και μπορεί να αναβαθμιστεί αργότερα σε διπλό σύστημα.

Το Vector 3/3S ενσωματώνεται πλήρως στο οικοσύστημα της Garmin για την ποδηλασία, που περιλαμβάνει το οπίσθιο ραντάρ Varia™, τα έξυπνα φώτα Varia UT800 και το νέο Edge® 1030.  Η τεχνολογία ANT+ ® επιτρέπει στους ποδηλάτες όχι μόνο να λαμβάνουν ολοκληρωμένη προπόνηση εσωτερικού χώρου συνδέοντας το Vector 3/3S συστήματα προπόνησης με βάση την ισχύ όπως το TrainerRoad, το Zwift και άλλα, αλλά επιπλέον τους δίνει πρόσβαση σε συμβατές πλατφόρμες προπόνησης τρίτων παρόχων όπως Strava και TrainingPeaks™. Παράλληλα, η τεχνολογία Bluetooth® επιτρέπει την ανάλυση μετά την προπόνηση, τη δημοσίευση δεδομένων, τον προγραμματισμό διαδρομών σύμφωνα με τις προπονητικές ανάγκες μέσω του Garmin Connect™ – της online κοινότητας της Garmin όπου τα μέλη μπορούν να συνδέονται, να ανταγωνίζονται και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο.

Τα Vector 3/3S έχουν μέχρι 120 ώρες αυτονομία μπαταρίας. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του Vector 3 είναι €999.99 και €599.99 είναι του Vector 3S. Το προαιρετικό πετάλι αναβάθμισης του Vector 3S έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής €499.99.

Ο συνεχώς επεκτεινόμενος τομέας αθλητικών προϊόντων Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν και προάγουν έναν δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής. Οι χρήστες είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, τριαθλητές είτε αναζητούν απλά να παραμένουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να βρουν ένα προϊόν Garmin που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν ορίσει.

[1] Ακρίβεια: +/- 1%