Η Garmin σήμερα ανακοίνωσε το Edge 1030, ένα υψηλών επιδόσεων υπολογιστή ποδηλάτου που συνδυάζει πλοήγηση, επιδόσεις και επίγνωση αναβάτη σε μία ελαφριά κατασκευή. Χρησιμοποιώντας δισεκατομμύρια μιλίων ποδηλασίας από το Garmin Connect™, η νέα λειτουργία Trendline™ για τη δημιουργία πορειών προσφέρει στον ποδηλάτη τις καλύτερες προτάσεις διαδρομών εντός και εκτός δρόμου. Είτε κάνετε ποδήλατο στην άσφαλτο, είτε στο βουνό, επωφεληθείτε από τους προφορτωμένους χάρτες Garmin Cycle Maps που διαθέτουν οδηγίες στροφή προς στροφή για όλα τα εδάφη καθώς και ειδοποιήσεις για απότομες στροφές.

Ιδανικό για όλες τις καιρικές συνθήκες, το Edge 1030 διαθέτει οθόνη αφής 3,5” που αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά στο άγγιγμα ακόμα και όταν είναι βρεγμένη ή χρησιμοποιείτε γάντια. Τα αισθητήρια φωτισμού περιβάλλοντος προσαρμόζουν αυτόματα τη φωτεινότητα καθιστώντας την προβολή των δεδομένων προπόνησης και πλοήγησης ορατά μέρα ή νύχτα.

Στο Edge 1030 έχουν γίνει εξελίξεις στην πλοήγηση και στην δημιουργία πορειών λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ποδηλάτη. Η νέα λειτουργία δημοφιλών πορειών Trendline χρησιμοποιεί δισεκατομμύρια μιλίων από δεδομένα ποδηλασίας στο Garmin Connect στο βουνό ή στην άσφαλτο που έχουν δημοσιευτεί από ποδηλάτες. Η χρήση του ανανεωμένου Course Creator στο Garmin Connect σας επιτρέπει να δημιουργείτε πορείες φιλικές για την ποδηλασία με βάση τις πιο δημοφιλείς διαδρομές.

Το Edge 1030 έχει προφορτωμένο το χάρτη Garmin Cycle Map που περιλαμβάνει λεπτομερή πλοήγηση και νέες ειδοποιήσεις για απότομες στροφές. Κατά την ποδηλασία, οι αναβάτες λαμβάνουν πληροφορίες υψομέτρου, βλέπουν σημεία ενδιαφέροντος και μπορούν να κάνουν αναζήτηση μίας διεύθυνσης. Εισάγοντας την επιθυμητή απόσταση και κατεύθυνση, το Edge 1030 μπορεί να προτείνει τρεις εναλλακτικές πορείες για να επιλέξει ο αναβάτης ποια θα ακολουθήσει. Με ενσωματωμένο δέκτη GPS, GLONASS και αισθητήριο αλτιμέτρου, παρέχει ακριβή δεδομένα για να γνωρίζετε πόσο μακριά, πόσο γρήγορα και πόσο ψηλά κάνατε ποδήλατο.

Χάρη στις λειτουργίες έξυπνης διασύνδεσης του Edge 1030, οι αναβάτες δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στο κινητό τους τηλέφωνο. Με την λειτουργία αποστολής μηνυμάτων μεταξύ ποδηλατών1, μπορούν να ανταλλάσσουν προκαθορισμένα γραπτά μηνύματα μεταξύ συσκευών Edge 1030. Επιπλέον, μπορούν να βλέπουν κλήσεις και μηνύματα αλλά και να απαντάνε με προκαθορισμένα μηνύματα κειμένου2. Η ενσωματωμένη λειτουργία εντοπισμού περιστατικού στέλνει την τοποθεσία του ποδηλάτη στις επαφές εκτάκτου ανάγκης, ενώ με το GroupTrack4 και το LiveTrack5, οι φίλοι και οι υπόλοιποι αναβάτες μπορούν να γνωρίζουν την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

Το Edge 1030 διατίθεται με την τελευταία έκδοση Strava Live Segments, προσφέροντας μεγαλύτερο ανταγωνισμό και καλύτερα τμήματα διαδρομής. Οι ποδηλάτες που θα αναβαθμίσουν σε υπηρεσία Strava Premium θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μία πληθώρα λειτουργιών από αγώνες σε πραγματικό χρόνο σε σχέση με το ατομικό τους ρεκόρ, μέχρι επισήμανση των πιο δημοφιλών κοντινών τμημάτων διαδρομής. Οι ποδηλάτες μπορούν να αξιολογούν τα αγαπημένα τους τμήματα διαδρομής Strava, ώστε να ενημερώνονται όταν πλησιάζουν στην αφετηρία τους. Όσο βρίσκονται στο τμήμα διαδρομής θα λαμβάνουν ενημέρωση κάθε δευτερόλεπτο για την επίδοση τους σε σχέση με τον πιο σχετικό ανταγωνιστή τους και θα ανταγωνίζονται την πραγματική του ταχύτητα και όχι τη μέση. Η νέα λειτουργία Segment Explore επιτρέπει στους αναβάτες να βλέπουν δημοφιλή τμήματα διαδρομής που βρίσκονται κοντά τους, απευθείας στην οθόνη του Edge. Η προεγκατεστημένη εφαρμογή του Connect IQ, Strava Routes, επιτρέπει στις πορείες που έχουν αστέρια να συγχρονίζονται ασύρματα με το Edge 1030 ώστε οι ποδηλάτες να πλοήγουνται και ταυτόχρονα να αγωνίζονται στα αγαπημένα τους τμήματα διαδρομής Strava1.

Η νέα προεγκατεστημένη εφαρμογή του Connect IQ, TrainingPeaks, φέρνει το καθημερινό σας πρόγραμμα προπονήσεων στο Edge 1030. Καθοδηγεί τους αναβάτες στην άσκηση σε πραγματικό χρόνο – συμπεριλαμβανομένου του στόχου έντασης και της διάρκειας των διαστημάτων. Μετά την προπόνηση, ο συγχρονισμός με την εφαρμογή TrainingPeaks προσφέρει στον αναβάτη μία λεπτομερή ανάλυση της προπόνησής του καθώς και την πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου του.

Η σύνδεση με την εφαρμογή Best Bike Split Race Sync με το Edge 1030 σημαίνει ότι οι ποδηλάτες μπορούν να έχουν το πρόγραμμα των αγώνων τους στην άκρη των δαχτύλων τους. Επιπλέον, μπορούν να βλέπουν πώς το βάρος, η ισχύς και η αντίσταση, επηρεάζουν το χρόνο που έχουν ορίσει ως στόχο, ενώ τους βοηθάει να δημιουργήσουν το ιδανικό πλάνο ισχύος για την ημέρα του αγώνα.

Το Edge 1030 διατίθεται με τη νέα βάση χαμηλού προφίλ που διατηρεί τη συσκευή σε ευθεία με το τιμόνι. Έχει αυτονομία μέχρι 20 ώρες7 και είναι συμβατό με το νέο battery pack Garmin Charge™για χρήση κατά την ποδηλασία που δίνει συνολική αυτονομία μέχρι 40 ώρες. Το Edge 1030 έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής €599 ενώ η έκδοση bundle περιλαμβάνει επιπλέον αισθητήριο καρδιακών παλμών και αισθητήρια ταχύτητας και ρυθμού πεταλιάς με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα €679.

Ο συνεχώς επεκτεινόμενος τομέας αθλητικών προϊόντων Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν και προάγουν έναν δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής. Οι χρήστες είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, τριαθλητές είτε αναζητούν απλά να παραμένουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να βρουν ένα προϊόν Garmin που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν ορίσει.

[1] Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone, δείτε Garmin.com/ble

2 Διαθέσιμο μόνο για Android™

3 Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone, έχει σχεδιαστεί βασικά για λειτουργία σε δρόμο

4 Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone, το GroupTrack μπορεί να παρακολουθεί μέχρι 50 αναβάτες

5 Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone, δείτε Garmin.com/ble

6 Απατείται συνδρομή Strava Premium. Η αγορά του Edge 1030 περιλαμβάνει δοκιμαστική λειτουργία 60 ημερών της υπηρεσίας Strava Premium.

7 Η αυτονομία της μπαταρίας εξαρτάται από τη χρήση