Συμβουλές για ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχεις!

1.Παραλείπεις να τεστάρεις την κρέμα πριν την δοκιμάσεις.

Κάνε ό,τι θα έκανες και με τα άλλα προϊόντα ομορφιάς πριν τα αγοράσεις. Ζήτα δειγματάκι και δοκίμασε το σε ένα μικρό μέρος της επιδερμίδας για να σιγουρευτείς ότι δεν είσαι αλλεργική σε κάποιο συστατικό της.

2. Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη ενυδατική για τον τύπο δέρματος σου.

Δε σημαίνει ότι αυτό που ταίριαξε στη φίλη σου, κάνει και για σένα. Το μυστικό είναι σιγά σιγά να μάθεις ποια συστατικά καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματος σου.

3. Χρησιμοποιείς λαδάκι για να ενυδατώσεις το πρόσωπο σου.

Το λαδάκι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική σου κρέμα.

4. Εφαρμόζεις ενυδατική κρέμα σε ξηρό δέρμα.

Το δέρμα σου θα πρέπει να είναι ελαφρώς νωπό για να απορροφήσει την κρέμα και να κρατήσει την ενυδάτωση για όσο περισσότερο είναι εφικτό.

5. Δεν χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα.

Ανάλογα με το τι θες να πετύχεις, υπάρχει και η αντίστοιχη σειρά προϊόντων που χρειάζεσαι. Παραδείγματος χάριν, αν έχεις ακμή πρέπει πρώτα να πλυθείς, στη συνέχεια να βάλεις την κρέμα που έχεις για την ακμή και στο τέλος την ενυδατική κρέμα με αντηλιακή σου κρέμα με δείκτη προστασίας.

6. Δε χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας το πρωί.

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμα και όταν οι μέρες είναι συννεφιασμένες ή βροχερές.

7. Τρίβεις το πρόσωπό σου πολύ σκληρά.

Η ενυδατική κρέμα χρειάζεται να τοποθετηθεί με ένα ελαφρύ μασάζ, ώστε με την αύξηση της κυκλοφορίας να αυξηθεί ο βαθμός απορρόφησης της κρέμας.

8. Χρησιμοποιείς κρέμα ημέρας το βράδυ.

Υπάρχει λόγος που υπάρχουν και οι δύο. Το βράδυ τα κύτταρα του δέρματος βρίσκονται στο μεγαλύτερο ρυθμό επιδιόρθωσης των βλαβών, οπότε αντίστοιχα και η κρέμα νυκτός είναι εφοδιασμένη με συστατικά που βοηθούν αυτή τη διαδικασία.


Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου