1.Δεν έχεις καλό σεσουάρ για τα μαλλιά

Ας πούμε τα πολύ βασικά: Το να επενδύσεις σε μιας καλής ποιότητας ηλεκτρική συσκευή είναι σημαντικό, ειδικά αν έχεις πολλά μαλλιά ή τα στεγνώνεις συχνά. “Αν έχεις λεπτή τρίχα, πιθανόν να επιβαρύνεις περισσότερο τα μαλλιά σου με ένα φτηνό πιστολάκι, σε αντίθεση με την επένδυση.” , λέει η Jennifer Yepez, stylist των διασήμων. Tα ακριβά σεσουάρ τείνουν να έχουν χαρακτηριστικά που να προστατεύουν την τρίχα, όπως μεγάλη δύναμη, πολλαπλές ρυθμίσεις θερμότητας, δυνατότητα κρύου αέρα, και ιοντικό αέρα. Το τελευταίο βοηθά με το φριζάρισμα, δημιουργεί λάμψη και ελαχιστοποιεί το χρόνο που χρειάζεται! Όσο λιγότερο χρόνο τα μαλλιά σου τα πειράξει η ζέστη και περισσότερο ελέγχεις τη θερμοκρασία, τόσο πιο υγιεινό είναι για τα μαλλιά σου.

2.Αφήνεις πολύ ώρα τα μαλλιά σου τυλιγμένα με την πετσέτα

Μόλις οι γυναίκες βγαίνουν από το ντους, συνηθίζουν να αφήνουν τα μαλλιά με την πετσέτα του για περίπου μισή ώρα. Η βαμβακερή πετσέτα προκαλεί τριβή στα μαλλιά σου και τα κάνει πιο επιρρεπές να βλάψει τα σκέλη στο σημείο που τα μαλλιά σπάνε.

Αν θες να ξεφορτωθεί το περιττό νερό, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα με μικροίνες, ή ένα παλιό, καθαρό Τ-shirt, αλλά και πάλι περίπου 10 λεπτά με τα μαλλιά τυλιγμένα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την υγεία των μαλλιών σου είναι να το αφήσετε να στεγνώσει με τον αέρα, πριν βάλεις το πιστολάκι. Τα μαλλιά είναι πολύ πιο εύθραυστα όταν είναι νωπά, για αυτό το να αφήσεις τον αέρα να κάνει τη δουλειά του είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

Αν έχεις σγουρά ή κυματιστά μαλλιά και θες να ενισχύσεις τη φυσική τους υφή, πρόσθεσε ένα προϊόν όταν είναι βρεγμένα, βγάλε την περίσσεια με τα χέρια σου και τύλιξε τα απαλά με μια πετσέτα με μικροίνες, ή ένα παλιό, καθαρό Τ-shirt. Όταν σταματήσουν να στραγγίζουν οι μπούκλες σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι.

3.Τα βουρτσίζεις από πολύ νωρίς

Μετά από το λάθος με την πετσέτα, το άλλο εξίσου πολύ συχνό λάθος είναι η χρήση της βούρτσας όταν είναι ακόμα τα μαλλιά βρεγμένα. Είναι πολύ κακή συνήθεια με το που βγεις από το μπάνιο να πάρεις το πιστολάκι και να αρχίζεις παράλληλα να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Ο stylist των διασήμων David Lopez προτείνει να χρησιμοποιείς το σεσουάρ όταν τα μαλλιά δεν είναι πολύ νωπά, Ρύθμισε το στη μέτρια ένταση θερμότητας και στη χαμηλή ταχύτητα. “Αν τα μαλλιά είναι πολύ βρεγμένα και το βάλεις στην γρήγορη ταχύτητα τότε θα ταλαιπωρηθούν πολύ περισσότερο και αυτό θα προκαλέσει σπάσιμο των άκρων, μπέρδεμα και φριζάρισμα. Μόλις η τρίχα είναι 80% ξηρή , τότε μπορείς να ξεκινήσεις το styling.”

4.Ξεχνάς να βάλεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου προστατευτικό θερμότητας

Η χρήση του σωστού προϊόντος πριν το πιστολάκι είναι που θα σώσει τις άκρες σου από το σπάσιμο και τα κάνει να κρατάνε περισσότερο. Σιγουρέψου ότι το εφαρμόζεις σωστά.

Η Yepez λέει: “Πολλές όταν χρησιμοποιούν ένα σπρέυ κατά του φριζαρίσματος ή για όγκο, συνήθως κάνουν την κορυφή του κεφαλιού, αντί για όλο. Μερικές φορές ξεχνάνε το πίσω μέρος.” Συμβουλεύει να χωρίσεις τα μαλλιά και να δημιουργήσεις περιοχές και να δουλέψεις με κάποιο ειδικό προϊόν από τις άκρες ως το τέλος. Μπορείς μετά να τα χτενίσεις, αλλά αν βιάζεσαι απλά χρησιμοποίησε τα δάκτυλα σου.

5.Αγνοείς το εξάρτημα του ακροφυσίου που συμπυκνώνει τον αέρα.

Ξέρεις αυτό το επίπεδο εξάρτημα που συνδέεται στο τέλος στο πιστολάκι; Μη το χάσεις! Βοηθάει να συγκεντρώσει τον αέρα με πιο ακριβή τρόπο και προστατεύει τα μαλλιά από την υπερβολική θερμότητα, το οποίο είναι καλύτερο για την υγεία των μαλλιών και το styling.

Το ακροφύσιο είναι απαραίτητο για ένα ομαλό φινίρισμα και επίσης παρέχει απόσταση μεταξύ των μαλλιών και του χείλους του στεγνωτηρίου, το οποίο είναι το πιο καυτό σημείο. Επιπρόσθετα, διατηρεί τη ροή του αέρα συγκεντρωμένη και χωρίς αυτό ο ζεστός αέρας διασκορπίζεται, προκαλώντας το ανεπιθύμητο φριζάρισμα.Ακόμη και αν δε θες ένα λείο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το ακροφύσιο – ανεξαρτήτως του πόσο τεμπέλα νιώθεις.

Δεν είναι όλα τα ακροφύσια ίδια, όσο πιο λεπτό είναι θα σε βοηθήσει να πάει κατευθείαν στη ρίζα και να δώσει περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου.

6.Χρησιμοποιείς τη λάθος βούρτσα

Όσον αφορά τη βούρτσα, ο τύπος που χρησιμοποιείς θα πρέπει να εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θες και τον τύπο των μαλλιών σου. Συνήθως, μια στρογγυλή βούρτσα είναι ιδανική για να δώσεις όγκο και να έχουν ανάλαφρο στυλ. Βέβαια, υπάρχουν επιλογές ότι πρόκειται για το υλικό τους. Οι γυναίκες με ίσια μαλλιά που θέλουν κίνηση, μπορούν να προτιμήσουν αυτές με κεραμικό υλικό, ενώ εκείνες που τα θέλουν λεία, αλλά έχουν χοντρή και φριζαρισμένη τρίχα, η βούρτσα από τρίχα αγριόχοιρου είναι το κλειδί που θα τους παρέχει την κατάλληλη ένταση για να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.

7.Ξεκινάς να τα στεγνώνεις από το πίσω μέρος του κεφαλιού

Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να τα στεγνώνουν από το πίσω μέρος. Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις από τους κροτάφους, το όριο των τριχών, την κορυφή και έπειτα να κατευθυνθείς πίσω στον αυχένα. Έτσι, κάνεις τα πιο ορατά μέρη πρώτα.

Στην περίπτωση που έχεις αφέλειες, το να κάνεις το μπροστά μέρος λείο είναι δύσκολο, αλλά το να ξεκινήσεις από το πίσω, θα κάνει τα μαλλιά σου πιο φριζαρισμένα.

8.Θες όγκο, αλλά δε δίνεις στις ρίζες σου την απαραίτητη προσοχή

Η ανύψωση των ριζών σου είναι το κλειδί για περισσότερο όγκο. Αν δεν έχεις αρκετή ώρα, ή δεν είσαι επαγγελματίας και θες όγκο, ένα εξαιρετικό tip είναι να γυρίσεις το κεφάλι σου ανάποδα και να τα βουρτσίσεις ούτως ώστε οι ρίζες σου να πάνε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όσο το κάνεις αυτό, χρησιμοποίησε στο τέλος μια μικρή έκρηξη θερμότητας με το πιστολάκι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με μεγάλα δόντια ή τα χέρια σου.

Αν θες έξτρα όγκο στην κορυφή, μπορείς να βάλεις στην κορυφή μεγάλα ρόλευ – όταν ακόμα τα μαλλιά σου είναι ζεστά.


Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου