Όσο μεγαλώνεις, κάποιες συνήθειες που τώρα δεν σου στοιχίζουν, αρχίζουν να σου ‘φαίνονται’, καθώς τον χρόνο και την βαρύτητα… δεν τα γλιτώνεις. Εδώ σου έχουμε μερικές από αυτές που καταστρέφουν το δέρμα σου, χωρίς καν εσύ να το καταλαβαίνεις. Αν προσέξεις τα παρακάτω, σου εγγυόμαστε ότι θα φτάσεις και θα περάσεις τα 30 με πιο υγιές και λαμπερό δέρμα.

1. Πέφτεις για ύπνο χωρίς να αφαιρέσεις το make up

Το make up που δεν αφαιρείς όταν πέφτεις για ύπνο, όχι μόνο φράζει τους πόρους σου, αλλά χειροτερεύει και τα όποια θέματα έχεις στο δέρμα, ειδικά αν αυτό είναι ευαίσθητο ή ερεθίζεται εύκολα. 

2. Βάζεις αντιηλιακό μόνο μία φορά τη μέρα (ή καθόλου,ε;)

Για την περίπτωση να μη βάζεις καθόλου αντιηλιακό, δεν το συζητάμε, καθώς ήδη γνωρίζεις ότι ο ήλιος είναι τρομερά βλαβερός πλέον όλες τις εποχές. Αλλά ακόμα και να βάζεις μία φορά το πρωί, να ξέρεις ότι διαρκεί 2-3 ώρες το πρωί και καλό είναι να επαναλάβεις την εφαρμογή, έστω μία φορά ακόμα. 

3. Δεν κάνεις συχνά απολέπιση 

Όσο μεγαλώνεις, το δέρμα σου τείνει να συγκεντρώνει νεκρά κύτταρα πιο γρήγορα στην επιδερμίδα. Χρειάζεται να χρησιμοποιείς απλά προιόντα που τα απομακρύνουν, αλλά να κάνεις και βαθύ καθαρισμό σε κάποιον εξειδικευμένο αισθητικό, συχνά – πυκνά.

4. Μένεις ξύπνιος μέχρι πολύ αργά 

Το βράδυ είναι η μόνη, ουσιαστική ευκαιρία του δέρματός σου να ξεκουραστεί από: ακτινοβολία, μόλυνση και ρύπους. Όσο δεν κοιμάσαι σχετικά νωρίς, το δέρμα χάνει και αυτό με την σειρά του την ευκαιρία να ‘ξεκουραστεί’ και να αποκατασταθεί, δείχνοντας πιο θαμπό την επόμενη μέρα. 

5. Χρησιμοποιείς πινέλα για make up, χωρίς να τα καθαρίζεις

Ο καθαρισμός των πινέλων που χρησιμοποιείς πρέπει να γίνεται με τη σοβαρότητα που κάνεις και τις άλλες δουλειές σου. Μαζεύουν βακτήρια που μένουν στις τρίχες, οπότε όταν τα επαφίεις και πάλι με το πρόσωπο, ξαναπηγαίνουν σε αυτό. Καθάριζέ τα μια φορά την εβδομάδα. Αν δεν έχεις ειδικό καθαριστικό, τότε ένα καλό υποκατάστατο είναι το σαμπουάν για μωρά (!) Το δέρμα σου θα σ’ευχαριστεί. 

6. Τρως πολλά γλυκά και τροφές με σάκχαρα 

Η έρευνα δείχνει ότι οι τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως το λευκό ψωμί και τα φαγητά που περιέχουν πολλά σάκχαρα είναι στενά συνδεδεμένα με εξάρσεις ακμής, ενώ τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως φρούτα και όσπρια , δεν είναι. Δεν είναι ανάγκη να κόψεις τη σοκολάτα, απλώς αν τρως σε τακτική βάση ενώ παράλληλα έχεις ακμή, προσπάθησε να την περιορίσεις σε μία φορά την εβδομάδα.


Πηγή: glamour.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach