#FISHLOVERS

Ο ψητός σολομός με σπανάκι είναι ένα πιάτο υγιεινό που θα σε γεμίσει με Ω3 και βιταμίνες.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού περίπου 250 γρ. το καθένα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μαρινάδα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη που θα χωράνε και τα τέσσερα φιλέτα ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τον σολομό.
  2. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα περίπου.
  3. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι μας το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο να μαραθεί.
  4. Μόλις μαραθεί αλατοπιπερώνουμε, το σβήνουμε με το βαλσαμικό ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Σε ένα σχαροτήγανο πολύ καλά ζεσταμένο, βάζουμε τα κομμάτια του σολομού, που παίρνουμε μέσα από την μαρινάδα χωρίς να το σκουπίσουμε, με το δέρμα προς τα κάτω και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  6. Γυρίζουμε με μία λαβίδα το ψάρι ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά για άλλα 4 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε επάνω σε μία μερίδα σπανάκι τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω στύβουμε λίγο φρέσκο λεμόνι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ