#OFFICESNACK

Γι’ αυτούς που το γρήγορο φαγητό είναι καθημερινότητα και ο χρόνος στην κουζίνα είναι λίγος, η λύση του έτοιμου φαγητού μπορεί να αποτελεί μονόδρομο. Όμως υπάρχουν μικρές και εύκολες συνταγές με απλά υλικά που μπορούν να αποτελέσουν μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή. Η αραβική πίτα μπορεί να αποτελεί την βάση για άπειρους συνδυασμούς. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και τα σουβλάκια delivery θα γίνουν παρελθόν!

Για μία μερίδα

  • 100 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/4 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρέσκια τζίντζερ
  • 1/4 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζάνι (2%) γιαούρτι
  • 1 αραβική πίτα

Εκτέλεση

  1. Κόψε το κρέας σε κύβους ή σε μπουκίτσες. Καθάρισε και κόψε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Ζεμάτισε τις μπουκιές της γαλοπούλας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου και βγάλ’ τες.
  3. Εν συνεχεία, ζεσταίνεις το λάδι σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτεις το τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο. Ανακάτεψε και ρίξτε τον ζωμό και τη γαλοπούλα.
  5. Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσει η γαλοπούλα και εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  6. Απέσυρε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξε το γιαούρτι και ανακάτεψε καλά.
  7. Κόψε την πίτα στη μέση, άνοιξέ την και γέμισέ την με το μείγμα της γαλοπούλας.
  8. Σέρβιρε σε μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σου.

Πηγή: diatrofi.gr