Ας ξεκινήσουμε από αυτό: Η φυσική ζάχαρη είναι σίγουρα προτιμότερη από την πρόσθετη ζάχαρη. Αλλά θα πρέπει να έχεις μια ιδέα για το πόσο ζάχαρη προσλαμβάνεις. Δες παρακάτω 5 φρούτα με την περισσότερη και την λιγότερη ζάχαρη.

Υψηλή ζάχαρη: Lychees

Με 29 γραμμάρια ζάχαρης ανά κούπα, αυτό το εξωτικό φρούτο έχει μια σοβαρή ποσότητα ζάχαρης. Καταναλωσέ τα με μέτρο αν και σου δίνουν 136mg ασβεστίου, αντικαθιστώντας την ημερίσια πρόσλαμβανόμενη συνιστώμενη πρόσληψη των 75mg.

Χαμηλή ζάχαρη: Αβοκάντο

Ξέρουμε ότι δεν είναι το πρώτο φρούτο που σου έρχεται στο νου, αλλά ένα ολόκληρο αβοκάντο έχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρης. Ακόμα έχει τόνους υγιεινών λιπαρών που σε κρατάνε χορτάτο.

Υψηλή ζάχαρη: Σύκα

Τα σύκα φαίνονται πολυτελή για ένα λόγο: Ένα φλιτζάνι από ωμά σύκα έχει 27 γραμμάρια ζάχαρης ή περίπου όσο έχει μια καραμέλα. Αντίθετα με την καραμέλα, τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο.

Χαμηλή ζάχαρη: Cranberries

Μια κούπα από αυτά τα φρέσκα φρούτα έχει μόνο 4 γραμμάρια ζάχαρης.

Υψηλή ζάχαρη: Mangos

Είναι ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό φρούτο και κάθε κούπα περιέχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης. Παρέχοντας πάνω από το 1/3 της ημερίσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α, σε βοηθά να κρατάς τα μάτια σου υγιή.

Χαμηλή ζάχαρη: Raspberries

Είναι ένα κλασσικό συστατικό smoothie και προσθέτει μόλις 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Bonus: Έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από άλλα μούρα και έτσι θα σε κρατήσουν χορτάτο.

Υψηλή ζάχαρη: Κεράσια

Μια κούπα κεράσια έχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι τα αρπάζεις σαν καραμέλες. Ευτυχώς σε βοηθάνε να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ.

Χαμηλή ζάχαρη: Blackberries

Με εφτά γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για αυτά.

Υψηλή ζάχαρηΣταφύλια

Τόσο τα πράσινα όσο και τα κόκκινα έχουν 15 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Χαμηλή ζάχαρη: Φράουλες

Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει 7 γραμμάρια ζάχαρης μαζί με 85mg βιταμίνης C, λίγο παραπάω από την ημερίσια πρόσληψη των 75mg


Πηγή: Runnersworld.com