Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, όλα αρχίζουν από… την κουζίνα και μάλιστα από το πρώτο γεύμα της μέρας, που είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων σου! Έτσι, το κλειδί βρίσκεται στο υγιεινό πρωινό. Παρακάτω είναι 7 τροφές που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια του βάρους.

1. Κανέλλα

Σκέψου τη κανέλλα ως ένα μυστικό όπλο του πρωινού σου για την απώλεια βάρους. Το μπαχαρικό αυτό προσθέτει γλυκύτητα σχεδόν σε οτιδήποτε χωρίς θερμίδες, φυσικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπαχαρικό αυτό βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, έτσι παραμένεις όλη τη μέρα με ενέργεια χωρίς να θελήσεις κάποια άλλη γλυκιά απόλαυση. Χρησιμοποίησε το για να γλυκάνει τον καφέ σου ή πασπάλισε το πάνω από τη βρώμη σου.

2. Αυγό

Ένα βραστό αυγό είναι το απόλυτο υγιές πρωινό που μπορείς να πάρεις μαζί σου. Με μόλις 72 θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά αυγό, επέλεξε αυτό πάνω από ένα απλό κουλούρι ή ένα μάφιν βατόμουρου και θα σε κρατήσει με ενέργεια μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

3. Φρούτα

Από συμπλήρωμα πάνω από το γιαούρτι ή τα δημητριακά σου μέχρι για την ανάμειξή τους σε smoothies, τα φρούτα μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξή σου για γλυκό το πρωί χωρίς να καταφεύγεις σε γλυκά από τα Starbucks. Επιπλέον δεδομένου ότι τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, θα σε βοηθήσουν να νιώθεις πλήρης.

4. Πράσινο Τσάι

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, το πράσινο τσάι είναι δύσκολο να ηττηθεί. Οι μελέτες δείχνουν ότι το τσάι αυξάνει το μεταβολισμό σου και μειώνει τα επίπεδα άγχους. Μελέτες επίσης δείχνουν ότι η ορμόνη του στρες, κορτιζόλη, συνδέεται με το λίπος στη κοιλιά.

5. Ελληνικό γιαούρτι

Αυτό το πρωινό υψηλό σε πρωτεΐνη είναι από τα αγαπημένα. Χρησιμοποίησέ το ως βάση και  μπορείς να προσθέσεις διάφορα toppings διατηρώντας το πρωινό σου χαμηλό σε θερμίδες. Φρόντισε να προσέξεις την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη η οποία μπορεί να δώσει μια προστιθέμενη ποσότητα ζάχαρης στο σώμα.

6. Γάλα αμυγδάλου

Χαμηλότερο σε θερμίδες από το κανονικό γάλα, το γάλα αμυγδάλου είναι υπέροχο για να το προσθέσεις μαζί με τη βρώμη σου ή σε smoothies. Είναι εύκολο να φτιάξεις το δικό σου γάλα αμυγδάλου ακολουθώντας εύκολες συνταγές που υπάρχουν.

7. Βρώμη

Ένα μπολ με νυφάδες βρώμης μπορεί να βοηθήσει τους στόχους μου για απώλεια βάρους. Δεδομένου ότι είναι ένα σύμπλεγμα υδατανθράκων, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αφομοιωθεί. Θα παραμείνεις πλήρης μέχρι το επόμενο γεύμα. Ο χρόνος αφομοίωσης έχει να κάνει και με τον τύπο της βρώμης. Απλά να θυμάσαι να κρατηθείς μακριά από την ανάμειξη του με ζαχαρούχο γάλα που προσθέτει αρκετές θερμίδες.


Πηγή: womenshealthmag.com