Η Φύλλη, health enthusiast, ανακαλύπτει συνεχώς συνταγές για τα πιο υγιεινά και ενδιαφέροντα… μίγματα! δες παρακάτω μια απολαυστική συνταγή για cupcakes με παντζάρι.

Υλικά:

  • 300γρ βρασμενα πατζαρια
  • 115γρ λαδι
  • 230γρ χουρμαδες
  • 1 κγ αλατι
  • 2 βανιλιες
  • 85γρ κακαο
  • 4 αυγα
  • 1/2κγ σοδα

Εκτέλεση:

Όλα στο μπλεντερ. Ψήνουμε σε φόρμα για cupcakes με χαρτάκια στους 170 βαθμους για 17-19′.

Λίγα λόγια για τα παντζάρια:

Από τα πιο hot στην αθλητική βιβλιογραφία, ο χυμός παντζαριών ενισχύει τις προπονητικές προσαρμογές, αυξάνει την αντοχή και την αθλητική απόδοση, μάλλον εξαιτίας της περιεκτικότητας σε νιτρικά ιόντα οπότε και αύξηση της αγγειοδιαστολής. Επίσης, είναι μοναδική πηγή στο αντιοξειδωτικό βητα-κυανίνη που συμμετέχει στην ανοσοποιητική απάντηση. Και βέβαια, σαν βολβοί είναι πλούσιοι σε συστατικά του χώματος όπως το χρώμιο ενώ τα φύλλα σε μαγνήσιο ως βασικό συστατικό της χλωροφύλλης. Έρευνες για τον καρκίνο του εντέρου, έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των παντζαριών ενισχύουν την ανάπτυξη των κυττάρων CD8, τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν ανώμαλα κύτταρα. Οι έρευνες δεν κατέστησαν το παντζάρι ως «αντικαρκινική» τροφή, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Χάρη στην περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.


Πηγή: nutrinews.gr