Μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες, περιλαμβάνει μόνο την κατανάλωση πρωτεΐνης που προέρχεται από ζωικές πηγές, όπως το κρέας, τα αυγά και το τυρί.

Συχνά, αυτή η δίαιτα περιορίζει σημαντικά άλλα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Έχει αποτέλεσμα;

Όταν κόψεις “μαχαίρι” τους υδατάνθρακες, θα χάσεις βάρος γρήγορα, γιατί θα χάσεις αρκετό νερό. Στην καλύτερη περίπτωση η απώλεια κυμαίνεται γύρω στα 5-6 κιλά.

Στη συνέχεια, χωρίς υδατάνθρακες, το σώμα αρχίζει να καίει περισσότερο λίπος για να έχει ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κέτωση, η οποία μπορεί να κάνει τη δίαιτα πιο εύκολη αφού αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένος, αλλά μπορεί να υποφέρεις από πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα και ναυτία.

Υπέρ και κατά

Μπορείς να χάσετε βάρος με μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη. Αλλά αν τρώτε πάρα πολύ λιπαρά κρέατα είναι δυνατόν να αυξήσεις τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Εάν δεν τρως λαχανικά και δημητριακά, θα έχεις απώλεια θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό σου.

Τι να προσέξεις

Το καλύτερο σχέδιο είναι να προτιμάς άπαχο βοδινό κρέας ή στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα. Επέλεξε ασπράδια αυγών χωρίς τον κρόκο. Αλλά ακόμα κι αν τρως τον κρόκο, να θυμάσαι ότι μόνο μια μικρή ποσότητα της χοληστερόλης από τα τρόφιμα μεταφέρεται στο αίμα. Τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά είναι πιο πιθανό να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σου.

Σόγια

Η πρωτεΐνη δεν προέρχεται μόνο από ζώα αλλά και από σόγια. Η κατανάλωση 25 γραμμαρίων πρωτεΐνης σόγιας καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερόλης. Εάν επιλέγεις λευκό κρέας όταν αγοράζεις κοτόπουλο, προτίμησε το άπαχο μέρος χωρίς πέτσα


Πηγή: www.iatropedia.gr