Για να χάσεις 1 κιλό λίπους, χρειάζεται να κάψεις 7.000 θερμίδες. Αν θες να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων κατά 500 θερμίδες τη μέρα, θα χάνεις περίπου ½ κιλό την εβδομάδα. Το να χάνεις βάρος σταδιακά σημαίνει ότι αρχίζεις να αποκτάς υγιεινές διατροφικές συνήθειες αποφεύγεις το φαινόμενο του γιο – γιο. Να εύκολα tips για να χάνεις 500 θερμίδες τη μέρα.

1.Άφηνε το μαχαιροπίρουνο σου κάτω ανάμεσα σε κάθε μπουκιά

Οι άνθρωποι που λένε ότι τρώνε αργά και μασάνε καλά την τροφή χορταίνουν γρηγορότερα και έτσι καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά προκειμένου να φτάσει το σήμα του κορεσμού στον εγκέφαλο. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Dietetic Association έδειξε ότι αφήνοντας το μαχαιροπίρουνο κάτω μετά από κάθε μπουκιά μπορεί να γλυτώσεις ανά γεύμα 300 θερμίδες. Αν το κάνεις στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό, θα κόψεις τότε 500 θερμίδες σίγουρα μέσα στη μέρα.

2.”Κόλλησε” με το νερό

Το σώμα μας αποτελείται περίπου από νερό κατά περίπου 50%. Αυτό εξηγεί γιατί χρειάζεται να είσαι ενυδατωμένος. Ταυτόχρονα, ξεχνάμε τις υγρές θερμίδες που καταναλώνουμε. Μπορείς να κόψεις εκατοντάδες θερμίδες απλά προσέχοντας τα υγρά που πίνεις. Χυμοί φρούτων, smoothies, αναψυκτικά και αλκοόλ είναι εξαιρετικά υψηλά σε θερμίδες. Επιπλέον, αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα και κρασί παρεμβαίνει στη διαδικασία καύσης του λίπους, μιας και το σώμα απασχολείται με το να μεταβολίζει το αλκοόλ. Για αυτό, κόλλησε με μη αλκοολούχα – ροφήματα όπως νερό ή μη ζαχαρούχο τσάι.

Αυτό αφορά και τον καφέ. Η προσθήκη κρέμας ή γάλακτος μπορεί να το δώσει έξτρα 200 θερμίδες – όσο για τα σιρόπια το κάνουν ακόμα χειρότερο!

Expert tip:

Κράτησε ένα ημερολόγιο με το τι πίνεις και τι τρως, για να έχεις συναίσθηση του τι καταναλώνεις.

3.Να τρως στο τραπέζι και όχι μπροστά από την τηλεόραση

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ενώ είσαι σε δίαιτα παίρνεις βάρος; Όταν τρως μπροστά στην τηλεόραση, καταναλώνεις κατά μέσο όρο 290 θερμίδες περισσότερες, από ότι συνήθως. Απόλαυσε το βραδινό σου στο τραπέζι μαζί με την οικογένεια σου και εστίασε στο τι τρως. Αν πας για έναν περίπατο μίας ώρας αμέσως μετά, αυτό θα σε βοηθήσει στη λειτουργία της πέψης και θα κάψεις επιπλέον 500 θερμίδες.


Πηγή: runtastic.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και το Life Coaching, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475