Το πρήξιμο προκαλείται από συσσώρευση αερίων στην κοιλιά που συχνά οδηγεί σε στομαχόπονο και σε πρήξιμο στην κοιλιά. Όμως, για πολλούς ανθρώπους , είναι συχνό φαινόμενο να τρώνε πολύ γρήγορα ή να τρώνε τρόφιμα που δύσκολα μπορούν να πέψουν. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μερικά αφεψήματα που μπορούν να βοηθήσουν.

1.Ρόφημα από τζίντζερ

Το τζίντζερ προάγει την πέψη, επειδή περιέχει τόσο αντιεμετικές ιδιότητες, όπως και μειώνει τα αέρια του στομάχου, βελτιώνοντας την κινητικότητα του εντέρου.

2.Ρόφημα από μέντα

Μια κούπα μέντα μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό σου όσο τίποτα. Παράλληλα, φαίνεται η μέντα να χαλαρώνει και το γαστρεντερικό σου σύστημα, προάγοντας την καλύτερη πέψη συνολικά.

3.Πράσινο τσάι

Για όσους πίνουν τακτικά τσάι, το πράσινο τσάι φαίνεται να έχει πολλά οφέλη στην υγεία και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά και άλλες αιτίες θνητότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το πράσινο τσάι όσον αφορά το γαστρεντερικό σύστημα ανακουφίζει από τα συμπτώματα δυσπεψίας και το πρήξιμο.

4. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις ιδιότητες του να βοηθά τον ύπνο, αλλά είναι και πολύ σημαντική βοήθεια για την πέψη μιας και ανακουφίζει από το πρήξιμο, χαλαρώνοντας το γαστρεντερικό σύστημα.

5.Ρόφημα με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς με το έντονο πορτοκαλί του χρώμα έχει πολλές ιδιότητες στην υγεία. Η κουρκουμίνη είναι το βιοενεργό συστατικό που χάρη στις αντιοξειδωτικές του ικανότητες, μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει από τη δυσπεψία.


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. στην Κλινική Διατροφή & εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475