Τώρα που μένεις σπίτι, συμβάλλεις και εσύ στην προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του COVID-19. Είσαι σπίτι, μαζί με την οικογένεια σου μαγειρεύεις, μαγειρεύεις πολύ και κάθεσαι πολλές ώρες.

Η υπερβολική χαλάρωση μπορεί να σε κάνει να χάσεις για λίγο να χάσεις τις καλές σου συνήθειες και το κίνητρο για να πετύχεις τους στόχους σου.

Είναι πολύ φυσιολογικό η ρουτίνα σου να έχει αλλάξει, όπως και οι συνήθειες σου. Δες με ποια μυστικά θα μπορέσεις να διαχειριστείς το σωματικό βάρος, ενώ είσαι σε καραντίνα!

  • Κάνε προγραμματισμό στα γεύματα

Πολύ λογικό τώρα στο σπίτι να βαριέσαι. Προσπάθησε όσο μπορείς να μην ξεκινάς το γεύμα σου, βαριεστημένος ή επειδή απλά δεν έχεις τι να κάνεις. Γράψε σε ένα χαρτί το ημερήσιο πρόγραμμα σου, ώστε να ξέρεις τι έχεις να κάνεις στη μέρα σου και να μην “λιώνεις” απλά. Σιγουρέψου ότι θα αποφύγεις την υπερκατανάλωση φαγητού ανάμεσα στα γεύματα σου, με κριτήριο αν πεινάς! Στόχευσε σε έξυπνες επιλογές σνακ όπως τα φρούτα μαζί με ξηρούς καρπούς.

  • Πιες νερό

Μην έχεις ως γνώμονα την δίψα. Όταν νιώθεις τη δίψα ήδη έχεις ως ένα βαθμό αφυδατωθεί. Πολλές φορές μπορεί να ξεχνιέσαι να πιεις νερό και αυτό είναι το πρόβλημα. Βάλε στόχο να πίνεις σίγουρα 8 ποτήρια νερό μέσα στη μέρα σου ή να καταγράφεις την ποσότητα νερού που πίνεις ημερησίως για να έχεις εικόνα της κατανάλωσης σου.

  • Γυμνάσου

Μην αφήσεις το fitness εκτός από τη μέρα σου. Όχι μόνο για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, αλλά και για την φροντίδα στο σώμα σου. Υπάρχουν διάφορα και διαφορετικά προγράμματα που μπορείς να βρεις – με στόχο τα 30 λεπτά ημερησίως.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. στην Κλινική Διατροφή & εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475