Προσπαθείς να κάνεις τη σαλάτα γεύμα που να σε ‘κρατάει’ μέχρι το βασικό σου γεύμα το βράδυ και καταλήγεις..να πεινάς σε 1-2 ώρες; Ένα κλασικό μπολ γεμάτο μαρούλι, αγγούρι, πιπεριές και λαχανάκια δεν μπορεί να σε κρατήσει χορτάτο για ώρες.Ακόμα και δόση πρωτεΐνης να προσθέσεις, πχ. φασόλια, θα συνειδητοποιήσεις ότι, για να μην γουργουρίζει η κοιλιά σου το απόγευμα, χρειάζεσαι και υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά. Σου έχουμε πρόταση με το τι μπορείς να προσθέτεις κάθε φορά σαν toppings στη βάση της σαλάτας σου (και που θα σου δώσουν καλύτερη αίσθηση κορεσμού!):

  • 1/4 κούπας τροφή ολικής άλεσης (πχ. κινόα): 56 θερμίδες, 9.9 γραμμάρια υδατάνθρακα, 1.3 γραμμάρια φυτικές ίνες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • 1/4 αβοκάντο: 57 θερμίδες, 2.9 γραμμάρια υδατάνθρακα, 2.3 γραμμάρια φυτικές ίνες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • 1/4 κούπας φρούτα (πχ. 3 φράουλες): 12 θερμίδες, 2.9 γραμμάρια υδατάνθρακα, 8 γραμμάρια φυτικές ίνες, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • 1 κουταλιά σούπας ξηρούς καρπούς (πχ. ηλιόσπορους): 46 θερμίδες, 1.9 γραμμάρια υδατάνθρακα, 7 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1.5 γραμμάριo πρωτεΐνης.

Η κινόα κάνει τη σαλάτα να μοιάζει περισσότερο με ολοκληρωμένο γεύμα, το αβοκάντο προσθέτει κρεμώδη υφή και την κάνει πιο γευστική, οι ηλιόσποροι δίνουν μια τραγανή αίσθηση και τα φρούτα σου κόβουν την όρεξη για γλυκό που θα μπορούσε να σε ακολουθεί μετά. Καλή απόλαυση!


Πηγή: popsugar.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη