Για να ηρεμήσεις!

Μπορεί να χρησιμοποιείς το Instagram για να διατηρείσαι active. Σε μελέτη, όμως, που έγινε σε περίπου 1500 νέους ηλικίας 14 – 24 χρονών στην Αγγλία, οι ερευνητές βρήκαν ότι το Instagram αυξάνει περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα social media:

  • το άγχος, την κατάθλιψη και τα προβλήματα με την εικόνα σώματος .

Για αυτό κάνε unfollow στα παρακάτω “τοξικά” προφίλ:

1.Εκείνον που οι αναρτήσεις σε κρατάνε κολλημένο μέχρι αργά το βράδυ

Αν είσαι από εκείνους που κοιμούνται μαζί με το κινητό δώσε βάση: Μια πρόσφατη μελέτη σε νέους στην Αυστραλία συνέδεσε τη χρήση του κινητού τη νύχτα με αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης, της μειωμένης αυτοεκτίμησης. Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου για την ιδανική υγιεινή των ματιών συστήνει ότι: “Το να κάνεις scroll down στο Instagram μέχρι να ξεραθούν τα μάτια σου και τα χέρια σου μουδιάσουν είναι ακριβώς το αντίθετο από τη ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς χωρίς χρήση οθόνης πριν κοιμηθείς.”

Έτσι, λοιπόν, γιατί να μην κόψεις τους πειρασμούς με τα post που σε κρατάνε κολλημένο;

2.Ο αυτο-ανακηρυγμένος ειδικός

Στην πραγματικότητα, ειδικός είναι εκείνος που έχει εκτεταμένη εμπειρία σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Στο Instagram ειδικός είναι όποιος έχει ένα αρκετά καυτό σώμα ή αρκετά δυνατό ώστε να πείθει τους άλλους ότι έχει κάτι σημαντικό να πει.

Να κοιτάς τα πραγματικά προσόντα εκείνου που πρόκειται να ακολουθήσεις κάποια συμβουλή και να προσέχεις γιατί όσον αφορά ένα προϊόν ή μια μέθοδο Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

3.Εκείνος με το “τέλειο” σώμα

Είναι εξαιρετικό αν οι φωτογραφίες με το πριν και το μετά της απώλεια βάρους λειτουργούν καταλυτικά για να βάλουν φωτιά στα workouts σου. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, αν σε κάνουν συνέχεια να σκέφτεσαι πόσο κολλημένα πάνω σου είναι μερικά κιλάκια. Μια φωτογραφία δε μπορεί να σου πει ποτέ ποια ιστορία κρύβει από πίσω της.

Να ακολουθείς στο Instagram ανθρώπους χωρίς να έχεις κριτήριο το σωματότυπο. Αν δεν θες να αμφισβητείς το σώμα σου, τότε δε θα πρέπει να εστιάζεις σε αψεγάδιαστα σώματα όλη τη μέρα.

4.Το διάσημο που “μισείς να ακολουθείς”

Παραδέξου το: Ακολουθείς και εσύ τουλάχιστον ένα διάσημο που δε θαυμάζεις πραγματικά, αλλά εκτιμάς τα εκκεντρικά του σχόλια, τις άσχημες ενδυματολογικές του επιλογές και τις υπερβολικές αντιδράσεις του στις σχέσεις. Η Jesse Fox αναπληρώτρια καθηγήτρια επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο του Ohio σχολίασε ότι: “Το να ακολουθείς έναν διάσημο που μισείς σου δημιουργεί συναισθήματα φθόνου, τα οποία δεν είναι παραγωγικά. Αν αυτό που βλέπεις δε σε κάνει χαρούμενο, κάνε unfollow.”

Στόχευε να είσαι χαρούμενος, ικανοποιημένος ή ευγνώμων.

5.Τον πρώην σου

Παλιότερα, αν ο πρώην σου είχε προχωρήσει τη ζωή του – έβγαινε, διασκέδαζε ή έτρωγε σε κάποιο νέο στέκι – πιθανότατα δε θα το ήξερες. Σήμερα, όμως, μπορείς να ξέρεις τι κάνει ανά πάσα στιγμή και αυτό δεν είναι καλό για την ηρεμία σου, βρήκε η Fox σε μελέτη της. Σχολιάζει ότι: “Οι άνθρωποι που μένουν κολλημένοι συνεχώς στα προφίλ των πρώην τους – παρατείνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης, τους κάνουν επιρρεπείς στα πισωγυρίσματα και έχουν περισσότερες ενοχές. Χωρίς social media, δε θα είχες καμία πληροφόρηση.”

Καλύτερα να κρατήσεις τον πρώην σου μακριά και από το οπτικό σου πεδίο και από το μυαλό σου.

6.Αυτόν που τρέφεται άψογα.

Μπορεί κάποιος να ποστάρει αποκλειστικά υγιεινά γεύματα. Ωστόσο, η υγεία είναι πολύ περισσότερα από όσα τρως. Αν ακολουθείς αποκλειστικά αυτούς που τρώνε τέλεια, αναρωτήσου αν αυτό σε κινητοποιεί ή σε αναστατώνει.

Αν ισχύει το δεύτερο, γέμισε την αρχική σου σελίδα με δημοσιεύσεις εκείνων που δείχνουν την πραγματική διατροφική τους καθημερινότητα.


Πηγή: usnews.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου