Η γυμναστική δεν είναι πάντα εύκολη. Η δημιουργία του εβδομαδιαίου πλάνου σου είναι η μισή δουλειά. Παρόλ’ αυτά είναι αρκετές οι προκλήσεις με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος.

Παρακάτω θα βρεις 3 fitness κανόνες που μπορεί να σε βοηθήσουν να τις ξεπεράσεις #Runster!

Πρόκληση #1: Ζέσταμα και ενεργή αποκατάσταση

Η υψηλής έντασης προπόνηση είναι απαραίτητη αν θες να γίνεις ή να παραμείνεις σε φόρμα. Η προθέρμανση και η ενεργή αποκατάσταση μετά το workout είναι σημαντικά αν θες να μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού και να αυξήσεις την ευλυγισία σου.

Προθέρμανση: Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα πριν από το τρέξιμο, την ποδηλασία ή την προπόνηση με το βάρος του σώματος. Προετοιμάζει το σώμα σου για τη φυσική δραστηριότητα και βελτιώνει την ευκαμψία σου.

Ενεργή αποκατάσταση: Καλά παραδείγματα ενεργής αποκατάστασης μετά την προπόνηση είναι το stretching ή το foam rolling. Οι δύο μέθοδοι είναι ιδανικές μέθοδοι αποκατάστασης για να ανακουφίσουν τους μύες από την ένταση και να βελτιώσουν την απόδοση. Επιπλέον, σε βοηθούν να αποφύγεις τους μυϊκούς πόνους της επόμενης μέρας.

Πρόκληση #2: Κάνε διάλειμμα

Όλοι ξέρουμε την αίσθηση του κατορθώματος που σου αφήνει μια επίπονη προπόνηση ή τη χαρά που νιώθεις όταν βλέπεις στον καθρέπτη σου τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας σου. Δε θες τίποτα περισσότερο από το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο κάθε μέρα, αλλά όσο σημαντική είναι η άσκηση εξίσου σημαντικό είναι να δίνεις στο σώμα σου χρόνο να ξεκουραστεί. Η αποκατάσταση είναι απαραίτητη αν θες να δεις αποτελέσματα.

Πρόκληση #3: Βρες τη σωστή ισορροπία

Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, άσκηση… είναι δύσκολο συχνά να ανταπεξέλθεις σε όλα. Όσοι είναι #active καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να έχουν τη σωστή ισορροπία. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να συμβεί!


Πηγή: runtastic.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου