Ξυπνάς κάθε πρωί με την επιθμία απλά να τελειώσει η μέρα; Κίνηση, πολύωρα meetings και το νευρικό αφεντικό σου δε σε κάνουν να θες να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Νιώθεις, όμως, ότι δεν είναι αυτά που ονειρευόσουν. Τι σε κρατάει πίσω; Γιατί είσαι ακόμα εδώ και δε κάνεις αυτό που θες; 19 λόγοι για τους οποίους δε νιώθεις ικανοποιημένος και πώς να αλλάξεις αυτό το αίσθημα!

1.Δεν είσαι κινητοποιημένος.

Περιμένεις να έρθει κάποιος άλλο και να σε κινητοποιήσει. Εμμμ, το πρόβλημα είναι ότι κανένας δε θα έρθει. Ρώτα τον εαυτό σου, “Ποιο είναι το ένα πράγμα που μπορώ να κάνω σήμερα και θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή μου;”

2.Κατηγορείς τους άλλους.

Συνήθως, περίπου το 80% που ευθύνεται και δεν έχεις την εξέλιξη που θα ήθελες είναι εξαιτία σου και 20% εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων. Ποιος σε κρατάει πίσω λοιπόν;

3.Σπαταλάς το χρόνο σου.

Facebook, Twitter, Instagram, Netlflix. Happy – hour με τους συναδέλφους σου που δεν τους συμπαθείς κιόλας. Ξέρεις για τι μιλάω. Αν κάτι δε σε γεμίζει σταμάτα να το κάνεις.

4.Δεν φροντίζεις τον εαυτό σου.

Δεν κοιμάσαι αρκετά, δεν γυμνάζεσαι και τρως φαγητά που ναι μεν είναι νόστιμα, αλλά με σχεδόν μηδενική διατροφική αξία. Τι πρέπει να κάνεις;

5.Δεν γυμνάζεις το μυαλό σου.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που διάβασες ένα βιβλίο για να μάθεις κάτι; Κάνεις συχνά μαθήματα ή παρακολουθείς συνέδρια για να γίνεσαι ακόμα καλύτερος σε αυτό που κάνεις;

6.Περιμένεις από τον εαυτό σου να είναι τέλειος.

Απλά σταμάτησε. Να είσαι προετοιμασμένος να αποτύχεις ξανά και ξανά πριν το κάνεις σωστά.

7.Δεν είσαι ξεκάθαρος με τους στόχους σου.

Ξέρεις τι θες; Ξέρεις προς ποια κατεύθυνση εργάζεσαι; Χρειάζεσαι τη σαφήνεια για να μπορέσεις να κάνεις το επόμενο βήμα.

8.Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα.

Αντίθετα, βρες τι κάνουν άλλοι επιτυχημένοι άνθρωποι και κάνε τα ίδια μέχρι να φτάσεις εκεί που θες.

9.Δεν τελειώνεις τα πράγματα.

Έχεις πολλά project που τρέχουν και δεν μπορείς στο τέλος να τελειώσεις κανένα. Τελείωσε ό,τι ξεκίνησες πριν αρχίσεις καινούρια.

10.Αποσπάς την προσοχή σου.

Απαντάς σε emails. Σηκώνεις τηλέφωνα. Κάνεις ραντεβού. Αυτά μπορούν όλα να περιμένουν. Εστίασε σε αυτά που είναι σημαντικά εκείνη η στιγμή.

11.Είσαι υπερβολικά απασχολημένος με το σήμερα.

Αν δεν έχεις ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το τι θες να κάνεις, θα σαμποτάρεις τον εαυτό σου κάνοντας ό,τι είναι εύκολο ή βολικό.

12.Δε βάζεις προτεραιότητες.

Μάθε να λες όχι. Τι μπορείς να βγάλεις από την to – do λίστα σου;

13.Δεν έχεις σχέδιο.

Ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα; Είσαι προετοιμασμένος για το επόμενο βήμα;

14.Είσαι ο χειρότερος προσωπικός σου κριτής.

Γίνε ο fan του εαυτού σου. Ενθάρρυνε τον εαυτό σου να κάνει το καλύτερο δυνατό και πίστεψε σε σένα.

15.Δε βάζεις χρονοδιαγράμματα.

Να είσαι αξιόπιστος. Κάνε παιχνίδι. Νίκησε τα χρονοδιαγράμματα.

16.Παραπονιέσαι.

Αντίθετα, ψάξε για λύση. Πώς μπορείς να ξεπεράσεις το πρόβλημα;

17.Αφήνεις τα εμπόδια να σε σταματήσουν.

Βρες τη θετική πλευρά. Ψάξε για το μάθημα που μπορείς να πάρεις.

18.Δεν δημιουργείς χρόνο.

Χρειάζεσαι αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα για να πετύχεις τους στόχους σου; Άφησε χρόνο κάθε μέρα για να εστιάζεις σε κάτι που είναι σημαντικό για σένα.

19.Δεν κάνεις κάθε λεπτό να μετράει.

Τίποτα δε θα σε βοηθήσει περισσότερο από το να τελειώνεις με τις υποχρεώσεις σου. Κάνε κάθε στιγμή να μετράει. Κάντο τώρα.


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου