Η σανίδα είναι άσκηση – κλειδί όταν θες να προσέξεις λίγο παραπάνω τους κοιλιακούς σου. Βέβαια υπάρχει μια παγίδα: η σωστή στάση της σανίδας όντως είναι δύσκολη. Για να επωφεληθείς πλήρως από αυτή, πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι έχεις την κατάλληλη στάση σώματος. Για να καταλάβεις αν το κάνεις καλά, σκέψου την σανίδα κάθετα, τότε θα πρέπει να πλησιάζει αρκετά στην όρθια στάση. Τώρα, καταλαβαίνεις ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και πόσο εύκολο είναι να κάνεις κάτι λάθος.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι η πτώση της μέσης, που αυτό σημαίνει ότι ο πυρήνας σου δεν είναι ενεργοποιημένος. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις.

Η τελειοποίηση της σανίδας μπορεί να γίνει πολύ εύκολα προσπάθησε να κρατήσεις τους γλουτούς σου ψηλά και να μείνεις. Voilà, μια καλοσχηματισμένη σανίδα. Όταν την κάνεις σωστά, η άσκηση θα δυσκολέψει όμως αυτό είναι σημάδι ότι έχεις ενεργοποιήσει τον πυρήνα σου και θα νιώσεις το κάψιμο στα κατάλληλα σημεία.

Είσαι έτοιμος για την τέλεια σανίδα;

Η κατάλληλη στάση σημαίνει ότι ο πυρήνας και οι τετρακέφαλοι είναι σφιχτοί και οι γλουτοί σηκωμένοι. Για καλύτερη σταθερότητα, τα πόδια σου και τα χέρια σου θα πρέπει να είναι στο άνοιγμα των ώμων. Για να έχει φυσιολογική στάση η σπονδυλική σου στήλη και να αποφύγεις το τράβηγμα στον αυχένα, στόχευσε το πηγούνι να είναι μακριά από το σώμα σου. Τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι: μην κρατάς την ανάσα σου. Η σωστή στάση όσο κάνεις την άσκηση είναι το πιο σημαντικό!


Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου