1.Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις προπονήσεις δύναμης;

Αναρωτιέσαι συχνά ποια είναι η μαγική συνταγή για να εκτοξεύσεις τις επιδόσεις σου; Δες εδώ την απάντηση.

2.Πέρνα χρόνο στον ήλιο για να προλάβεις τις ασθένειες

Νέα μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Neurology έδειξε ότι η επαρκής έκθεση των παιδιών και των εφήβων στον ήλιο μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πολλαπλής σκλήρυνσης στη μετέπειτα ζωή. Όλα έχουν να κάνουν με το έχεις επαρκή επίπερδα βιταμίνης D, χωρίς όμως τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

3.Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για τους ηλικιωμένους να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Το να ασκείσαι επαρκώς ακόμα και σε μια μεγαλύτερη ηλικία είναι εξαιρετικός τρόπος να κρατήσεις δυνατό το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να προστατευτείς από τις λοιμώξεις. Η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μειώνεται κατά 2 – 3% ετησίως από τη δεκαετία των 20 και μετά, για αυτό και οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευπαθείς σε:

  • λοιμώξεις,
  • ρευματοειδή αρθρίτιδα και
  • πιθανόν στον καρκίνο.

Όμως, οι άνθρωποι που γυμνάζονται αρκετά έχουν ανοσοποιητικό 20χρονου.

4.Είσαι επίμονη; Να ευχαριστείς τη σεροτονίνη για αυτό!

Πρόσφατα μελέτη που διεξάχθηκε έδειξε ότι η σεροτονίνη βελτιστοποιεί τη γνωσιακή λειτουργία. Η χημική αυτή ουσία προωθεί πολλά περισσότερα από την παθητική παραμονή. Στην πραγματικότητα ενισχύει την επιμονή, την ικανότητα να κολλάς σε μια δουλειά, ακόμα και όταν η δουλειά δεν είναι ευχάριστη και η ανταμοιβή είναι αβέβαιη. Ίσως, να είμαστε πιο κοντά στην αποκρυπτογράφηση μιας πιο αποτελεσματικής θεραπείας της κατάθλιψης.

5.Πρόσεξε τις εκκινήσεις σου!

Ο Ημιμαραθώνιος πλησιάζει και ένα πολύ βασικό κομμάτι που μπορεί να καθορίσει την έκβαση του αγώνα είναι η εκκίνηση. Hit here για να δεις γιατί πρέπει να αποφύγεις μια αρκετά γρήγορη.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου