1.Θες να μειώσεις τις τοξίνες στο σώμα σου; Πιες λίγο κρασί.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του University of Rochester η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να ”καθαρίσει” το μυαλό σου, μέσω της μείωσης της φλεγμονής και της αποβολής των τοξινών. Cheers Runster!

2.Βακτήρια στο έντερο μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου.

Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο τύποι βακτηρίων στο έντερο που μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος είναι φορέας των συγκεκριμένων βακτηρίων θα νοσήσει, μιας και αυτό μπορεί να μην αποτελέσει  για μερικούς ποτέ πρόβλημα. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι δε θα πρέπει να καταφύγεις στη ”φόρτωση” του οργανισμού με αντιβιοτικά, ώστε να ξεφορτωθείς τα βακτήρια, μιας και τότε θα σκοτώσεις και τα καλά, εντείνοντας τις αρνητικές επιδράσεις στην υγεία σου.

3.Θες να νιώσεις καλύτερα μετά από το hangover; Φάε αυγά.

Όταν πίνεις αλκοόλ, το συκώτι σου διασπά την αιθανόλη σε μια ουσία που λέγεται ακεταλδεΰδη και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατατάσσεται στις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες. Όσο μεγαλύτερη από το φυσιολογικό είναι η συγκέντρωση ακεταλδεΰδης, τότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του hangover. Με άλλα λόγια, το hangover δεν οφείλεται μόνο στην αφυδάτωση. Για να εξισορροπιστεί η αύξηση της ακεταλδεΰδης, θα πρέπει να αυξηθεί η κυστεΐνη, που βοηθά στη διάσπαση της. Ευτυχώς, υπάρχει αρκετή στα αυγά.

4.Είναι εκείνες οι ”δύσκολες” μέρες του μήνα που αρνείσαι να πας για τρέξιμο;

Η άφιξη της περιόδου μπορεί να σου φέρνει τρόμο στη σκέψη να βγεις για τρέξιμο, αλλά η απελευθέρωση των ενδορφινών θα μειώσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα. Και φυσικά είναι ΟΚ να τρέξεις λίγο πιο αργά ή μικρότερη απόσταση. Δες εδώ πώς μπορείς να οργανωθείς για να μην αφήσεις την περίοδο να σου χαλάσει τις προπονήσεις.

5.#BikeTour

Η καλύτερη εποχή για να οργανώσεις ένα ταξίδι είναι τώρα και φυσικά μη ξεχάσεις να κλείσεις εισιτήριο και για τον καλύτερο σου φίλο, το ποδήλατο. Δες εδώ ποια είναι τα καλύτερα μέρη για βόλτες.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου