1.Η θετικότητα σε κάνει πιο έξυπνο.

Οι ερευνητές του Stanford University σε μελέτη σε 240 παιδιά είδαν ότι εκείνα που ήταν πιο θετικά είχαν καλύτερα σκορ στο τεστ μαθηματικών, αυξημένη μνήμη και μεγαλύτερη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Μέσω μαγνητικής εγκεφάλου μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν την δράση της θετικότητας. #BePositive

2.Μπορεί ο διαλογισμός να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι ”μαγικές” επιδράσεις του διαλογισμού μάλλον δεν έχουν μεγάλη εμβέλεια. Ο διαλογισμός δε μας ”κάνει καλύτερους” στον βαθμό που πιστευόταν εώς τώρα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν έχει θετικά οφέλη. Αυτό που φάνηκε ήταν ότι ο διαλογισμός μπορεί να σε κάνει πιο προσηλωμένο και συμπονετικό. Δε το λες και λίγο!

3.Έχεις λιπαρό δέρμα και δε ξέρεις ποια ενυδατική κρέμα να χρησιμοποιήσεις;

Καλή επιλογή είναι να βρεις μια με νερό καρύδας, oil – free που δε θα φράζει τους πόρους του δέρματος σου. Το πολύ θρεπτικό νερό καρύδας θα ενυδατώσει, θα ανανεώσει και θα προστατέψει την επιδερμίδα σου. Μπορεί να χρησιμεύσει και ως primer πριν το μέικ-απ σου, προστατεύοντας το δέρμα σου από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

4.Ήξερες ότι η yoga μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Οι καταπραϋντική δράση της μπορεί να εξισσοροπήσει την ορμονική λειτουργία και κυρίως των ορμονών του στρες με κυρίαρχη τη κορτιζόλη. Αυτές οι ορμόνες όταν είναι αυξημένες μπορούν να ”μπλοκάρουν”την προσπάθεια σου να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά. Δες εδώ όμως και άλλους 9 τρόπους με τους οποίους η yoga μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο.

5.Μεγάλωσε το διασκελισμό σου.

Για να γίνεις γρηγορότερος πρέπει να μπορείς να εκμεταλλευτείς όλο το εύρος κίνησης. Κάνε αυτή την προπόνηση αν θες να βελτιώσεις το στυλ σου και να γίνεις καλύτερος.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου