1.Το να είσαι γρήγορος δρομέας είναι κάτι περισσότερο από το να έχεις φυσική δύναμη

Νέα μελέτη έδειξε ότι οι δρομείς που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη – δηλαδή εκείνοι που είναι σε επαφή με το πώς το μυαλό επηρεάζει το σώμα τους – τείνουν να είναι πιο γρήγοροι. Όταν οι επιστήμονες εξηγούν το γιατί βγάζει νόημα: “Η ικανότητα να ξεπερνάς τον πόνο ενώ τρέχεις είναι θεμελιώδες ερώτημα και είμαστε πεπεισμένοι ότι εξαρτάται από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο δρομέας τα συναισθήματα του.”

2.Ώρα για ΗΙΙΤ

Είναι ίσως η πιο αποδοτική προπόνηση για να κάψεις λίπος. Δες εδώ την προπόνηση που μπορείς να κάνεις είτε έξω είτε στο γυμναστήριο.

3.Ίσως να υπάρχει ένας διακόπτεις που να “κλείνει” τη φλεγμονή

Ερευνητές από το Δουβλίνο ανακάλυψαν ένα μόριο που μπορεί να σταματά τη δραστηριότητα των μακροφάγων. Αυτά τα κύτταρα παίζουν τεράστιο ρόλο στη φλεγμονώδη απάντηση και “κλείνοντας” τα μπορούν να θεραπευτούν ασθένειες, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και η αρθρίτιδα.

4.Νηστεία; Άραγε είναι τόσο ωφέλιμη;

Είτε νηστεύεις για προσωπικούς λόγους είτε για θρησκευτικούς, δες εδώ ποια είναι τα οφέλη της και πώς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου.

5.Αναρωτιέσαι γιατί ”λαδώνουν” τα μαλλιά σου;

Εδώ είναι οι 6 πιθανές αιτίες. Βρες τι κάνεις λάθος για να ξανά αποκτήσουν τα μαλλιά σου την αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογώνησης, όπως είναι μετά το λούσιμο.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου