Ω ναι Runster! Υπάρχουν πάρα πολλά αξεσουάρ που μπορούν να σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Travel Apps

Για να διατηρήσεις το σώμα σου σε ισορροπία:

Το ταξίδι σε διάφορες ζώνες ώρας μπορεί να κουράσει το σώμα σου. Επανεστίασε ή επανάκτησε τους κιρκάδιους ρυθμούς με την κατάλληλη εφαρμογή!

Το Calm είναι μια δωρεάν εφαρμογή για να μπορέσεις να κοιμηθείς πιο εύκολα. Συμπεριλαμβάνει ψυχολόγο, ο οποίος συστήνει ιστορίες, οδηγό διαλογισμού και προγράμματα αναπνοών. Επιπλέον, παρέχει ήχους και μουσική που βοηθούν στη συγκέντρωση και στην εκτέλεση των οδηγών διατάσεων.

Η Relax Melodies βοηθά τους χρήστες να αποκοιμηθούν πιο εύκολα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 τύπους ήχων: ο λευκός ήχος, ήχος περιβάλλοντος ή συχνότητες που λειτουργεί ο εγκέφαλος. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις είτε θα λειτουργεί όλο το βράδυ ή συγκεκριμένες ώρες.

Για να οργανωθείς καλύτερα:

Μερικές φορές ακόμα και η προετοιμασία για ένα ταξίδι μπορεί να είναι πολύ αγχωτική. Όμως, ποτέ μη φοβάσαι, υπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί να βοηθήσει!

Το Packing Pro ζητάει στους χρήστες να προσθέσουν που πρόκειται να πάνε και για πόσες μέρες. Η εφαρμογή τότε δημιουργεί μια λίστα με προτεινόμενα αντικείμενα που θα μπορούσες να πάρεις μαζί σου. Ακόμα, σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις αντίστοιχες λίστες και για το σύντροφο σου ή τα παιδιά σου. Τέλος, σε βοηθάει να επιλέξεις ποιο αντικείμενο θα πάει στην αντίστοιχη τσάντα και ποιος θα είναι υπεύθυνη για αυτή.

Χρειάζεσαι πρόγραμμα; Το Worldmate οργανώνει όλες τις πληροφορίες του ταξιδιού σε μια εφαρμογή. Από το να πηγαίνεις από το ένα site στο άλλο και να δημιουργείς τεράστιες σημειώσεις, αυτή η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα για να πλήρες πρόγραμμα ταξιδιού. Οι χρήστες παίρνουν πληροφορίες σχετικά με το που να μείνουν, τις κρατήσεις εστιατορίων και τις εκδηλώσεις.

Για νευρικούς ταξιδιώτες:

Δεν είναι περίεργο να αισθάνεσαι λίγο τρομαγμένος όταν ταξιδεύεις. Οι παρακάτω εφαρμογές μπορεί να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα νεύρα σου!

Για μια εσωτερική πτήση, δοκίμασε την εφαρμογή Valk. Αυτή η εφαρμογή παρέχει ασκήσεις αναπνοής και ηρεμίας για να προετοιμαστείς για την πτήση. Αν η πτήση σου δημιουργεί πανικό, μπορείς να διαχειριστείς το φόβο σου με αυτή την εφαρμογή. Για τη χρήση αυτής της εφαρμογής υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση $3.99, μιας και αυτό που θα πάρεις είναι η ψυχική σου υγεία.

Οι αναταράξεις δεν έχουν καθόλου πλάκα, αλλά υπάρχει τρόπος να τις προβλέψεις. H χρήση της εφαρμογής SkyGuru μπορεί να δείξει όλες τις προβλέψεις καιρού και την περίπτωση για αναταράξεις. Για κάτι ακόμα, δίνει τη δυνατότητα για ξυπνητήρια και επεξήγηση για το λόγο της αναστάτωσης.

Συσκευές που μπορείς να έχεις μαζί σου ενώ ταξιδεύεις.

Για το ξενοδοχείο:

Σίγουρα, τα μοντέρνα ξενοδοχεία έχουν τα πάντα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά για χαλάρωση. Οι χρεώσεις στο Wifi ή περιορισμένη χρήση τηλεόρασης μπορεί γρήγορα να φέρει βαρεμάρα αν ο καιρός είναι κακός. Οι ταξιδιώτες πρέπει να σκεφτούν τότε ένα streaming πακέτο.

Η τοποθέτηση του usb είναι τόσο απλή. Αν έχεις πρόσβαση στο Netflix, υπάρχουν άπειρες επιλογές σε show και ταινίες για να ξεφύγεις από την ανία. Μιας και τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν μεγάλες οθόνης τηλεόρασης, είναι εύκολο να κάνεις streaming μέσα από το smartphone ή το tablet. To Roku σου επιτρέπει να συνδεθείς προσπερνώντας το Wifi του ξενοδοχείου. Το Hotel & Dorm feature επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται στο Wifi μέσω του smartphone.

Αν και πολύ συχνά τα ξενοδοχεία σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου, πολλές φορές δεν μυρίζουν σαν αυτό. Το Air Purifier είναι ελαφρύ και το μόνο που χρειάζεται είναι δυο τρεις σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο για να φρεσκαριστεί το δωμάτιο σου.

Το jetlag είναι ένα άλλο πρόβλημα των ταξιδιωτών. Μερικές φορές αυτό βοηθάει να κοιμηθείς. Η συσκευή Dodow Sleep Aid Device παράγει ένα μπλε φως που βοηθάει τους ανθρώπους να εισπνεύσουν και να εκπνεύσουν. Μετά από έναν κύκλο 8 ή 20 λεπτών, οι χρήστες μπορεί να νιώσουν έτοιμοι να αποκοιμηθούν.

Για την πτήση με το αεροπλάνο:

Ας το δούμε ειλικρινά – το ταξίδι μπορεί να γίνει αγχωτικό!

Τα Bose Sleepbuds βοηθούν τους ανθρώπους να κοιμηθούν. Προσαρμόζεται στα αυτιά του χρήστη, σφραγίζουν θορύβους και τους επιστρέφουν χωρίς να ακούγονται με 10 θορύβους που να βοηθούν τον ύπνο. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να ξυπνήσει τους χρήστες.

Κάποιες φορές τα ταξίδια μπορούν να γίνουν αρκετά δύσκολα από το σχεδιασμό του μέχρι και το να χρειαστεί να μείνεις σε ένα νέο μέρος όλο το βράδυ. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπως relaxing apps ή ακουστικά που ακυρώνουν ήχους, τα ταξίδια σου μπορούν να γίνουν πιο εύκολα.


Πηγή: under30experiences.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου