Τα ταξίδια έχουν τη δύναμη να ανοίγουν τους ορίζοντές σου. Μέσα από ένα ταξίδι μαθαίνεις πως δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα και να τα κάνεις βολικά προς εσένα. Αντιθέτως, πάντα πρέπει να προσαρμόζεις τη διάθεσή σου για να απολαμβάνεις τα πάντα, όπου κι να είσαι! Αυτό, όπως το ακούς, δε σου θυμίζει λίγο τη γιόγκα; Μιας και οι πόζες δεν είναι πάντα τόσο βολικές, αλλά είναι πρόκληση να βλέπεις πόσο μπορείς να μείνεις στην καθεμία. Τις ίδιες αρχές λοιπόν, αν τις εφαρμόσεις στα ταξίδια, θα απολαύσεις άκρως διασκεδαστικές εμπειρίες. Κράτησέ τες λοιπόν στο πίσω μέρος του μυαλού σου για την επόμενη φορά.

Να είσαι συνειδητοποιημένος και να σέβεσαι τους ανθρώπους και τα μέρη που επισκέπτεσαι

Η πρώτη αρχή της γιόγκα είναι να αντιμετωπίζεις με σεβασμό κάθε αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Υπάρχουν και άλλοι όρκοι της μη-βίας, της σκέψης, της όχι-κλεψιάς, τη σωστή χρήση της ενέργειας και της μη-απληστίας. Όλες αυτές οι αρχές εφαρμόζονται και στον τρόπο που φέρεσαι στους συνταξιδιώτες σου, στους ντόπιους και στη φιλοξενία των εργαζόμενων. Αυτό ακούγεται πολύ κοινή λογική, αλλά πολλοί γύρω μας όταν ταξιδεύουν είναι αγενείς και δεν σέβονται τους άλλους.

Αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ανθρώπους, ούτε στον τρόπο που προσεγγίζουμε το περιβάλλον. Μιας και πάλι μπορεί να συναντήσεις στο πιο όμορφο πάρκο σκουπίδια πεταμένα δεξιά και αριστερά. Είναι λυπηρό να μην σέβεται κανείς το περιβάλλον και να μην εκτιμάει τη φυσική ομορφιά. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Να σέβεσαι και να τιμάς τις ανάγκες του σώματός σου!

Θεωρείται ότι στις διακοπές πρέπει να τρως και να πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο; Δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Να προσφέρεις στο σώμα σου ό,τι ζητάει, μην αισθάνεσαι ότι πρέπει να φας ή να πιείς απλά επειδή είσαι διακοπές. Μην κάνεις τίποτα που θα σε κάνει να αισθανθείς άβολα με το σώμα σου. Πάντα εκείνο ξέρει!

Το asana είναι προαιρετικό

Η συμβουλή ενός ανθρώπου που κάνει yoga είναι να μην κάνεις καθόλου yoga, να μη τη σκέφτεσαι καν. Φυσικά αυτό είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθείς! Μόλις φτάσεις, θα καταλάβεις ότι η συμβουλή της είναι αληθινή. Οι διακοπές υποτίθεται ότι είναι ευκαιρία να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις! Αυτή είναι η ευκαιρία σου να εξασκηθείς σε κομμάτια πνευματικά της yoga που είναι και το πιο δύσκολο.

Καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις την πρώτη αρχή της yoga, αυτό συμπεριλαμβάνει το να είσαι συνειδητοποιημένος και να σέβεσαι τους ανθρώπους γύρω σου και να διατηρείς υπό έλεγχο το εγώ σου.

Πάρε μια ανάσα και ακολούθησε τη ροή

Σίγουρα κάτι μπορεί να πάει στραβά. Όσο και διεξοδικά να σχεδιάσεις το ταξίδι σου, κάτι μπορεί να σου ξεφύγει. Το κλειδί είναι να είσαι οκ με αυτό, συμφιλιώσου με αυτή τη νέα κατεύθυνση και έτσι πιθανότατα θα μπορείς να το διαχειρίζεσαι καλύτερα.

Να είσαι στο παρόν

Είναι μια από τις πιο μεγάλες δυσκολίες, αφού οι περισσότεροι θέλουμε να ξέρουμε τι πρόκειται να έρθει και σκεφτόμαστε τη συνέχεια. Όμως, πρέπει να βάλεις τις σκέψεις σου σε σειρά για να μπορέσεις να απολαύσεις τη στιγμή.

Αν βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι, να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι πρέπει να πηγαίνεις βήμα βήμα. Να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι έχεις χρόνο, είσαι σε διακοπές! Χρησιμοποίησε όλες σου τις αισθήσεις, έπειτα θα είσαι σε θέση να καταλάβεις τι αισθάνεται το σώμα σου. Πάρε χρόνο να συντονιστείς με τον εαυτό σου. Μπορεί πολλές φορές να αισθάνεσαι πολυάσχολος να ελέγχεις τις δραστηριότητες σου, που μερικές φορές το ξεχνάς. Αν βλέπεις το συνταξιδιώτη σου ή εσένα τον ίδιο να παίρνει το κακό δρόμο, απλά πες «Ας το λύσουμε μαζί». Αυτό βοηθάει.

Αναλογίσου τη ζωή σου

Όταν είσαι διακοπές σίγουρα θα δεις πολύ όμορφα μέρη και η φύση θα σε εμπνεύσει. Κράτησε αυτή τη στιγμή και κάνε την αναπαράσταση στη ζωή σου. Η yoga πιστεύει ότι αν σκέφτεσαι πολύ κάτι, τότε το σύμπαν θα στο φέρει.

Να είσαι ο φιλόσοφος, να κάνεις ερωτήσεις ακόμα και αν δεν ξέρεις τις απαντήσεις – ειδικότερα αν δεν ξέρεις τις απαντήσεις! Αν δεις το πρόβλημα σφαιρικά σίγουρα θα βρεις την απάντηση.

Απόλαυσε την παρέα του εαυτού σου!

Μην ξεχνάς να κάνεις πλάκα! Η υπερανάλυση είναι η μεγαλύτερη παγίδα.

Γέλασε, κινήσου, πάρε αέρα και λάμψε. Τόσο απλό!


Πηγή: under30experiences.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου