Υπάρχουν πολλοί παράγοντες να λάβεις υπόψη όταν θες να ορίσεις ποιες είναι οι πιο ακατάλληλες χώρες για να μεγαλώσεις παιδιά. Μέσα σε αυτούς είναι η συνολική ασφάλεια, ο βαθμός εγκληματικότητας, το υγειονομικό σύστημα και η ποιότητα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το prosperity.com, το οποίο έλαβε υπόψη τις χώρες με τη χειρότερη ποιότητα εκπαίδευσης, προσωπικής ασφάλειας, εθνικής ασφάλειας, αλλά και τις συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης και οικονομίας, αυτές είναι οι 10 χειρότερες για να μεγαλώσεις μια οικογένεια.

1. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Αφρικής. Έχει ταξινομηθεί να παίρνει τη χειρότερη θέση στο υγειονομικό και εκπαιδευτικό σύστημα, με μόνο το 1.2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) να επενδύεται στην εκπαίδευση. Κατέχει την 5η χειρότερη θέση στο οικονομικό σύστημα και είναι η 3η πιο επικίνδυνη χώρα. Με τα παραπάνω, δικαιολογείται ότι η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι η χειρότερη χώρα παγκοσμίως για να μεγαλώσεις οικογένεια.

Συνολική ποιότητα ζωής: 2η χειρότερη

2. Τσαντ

5η θέση στη χειρότερη συνολικά ποιότητα ζωής, έχει την 8η χειρότερη οικονομία, το 3ο χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι η 23η πιο επικίνδυνη χώρα και η 2η χειρότερη σε υγειονομικό σύστημα. Συνορεύει με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Όλη αυτή η περιοχή έχει την ίδια φτώχεια, βία και έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης.

3. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Στα νότια της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Έρχεται ως δεύτερη μετά το Ιράκ, σαν η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Η βία και η αιματοχυσία θεωρούνται φυσιολογικά σε αυτήν τη χώρα.

Συνολική ποιότητα ζωής: 7η χειρότερη

4. Ιράκ

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν πλέον οικεία με τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες έχει βουτηχτεί το Ιράκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, ως η πιο επικίνδυνη χώρα να ζήσει κανείς. Όσον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται στην 20η χειρότερη.

Συνολική ποιότητα ζωής: 8η χειρότερη 

5. Υεμένη 

Η Υεμένη είναι η χειρότερη χώρα για να ζήσει κανείς όσον αφορά τη συνολική ποιότητα ζωής. 1η θέση για τη χειρότερη οικονομία, 11η πιο επικίνδυνη χώρα, 6ο χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Συνολική ποιότητα ζωής: η χειρότερη

6. Σουδάν

Μία ακόμα αφρικανική χώρα, στα νότια της Αιγύπτου. Είναι η 6η πιο επικίνδυνη χώρα για να ζήσεις, με την 6η χειρότερη θέση επίσης στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό σύστημα. 17η χειρότερη οικονομία.

Συνολική ποιότητα ζωής: 3η χειρότερη

7. Νίγηρας

Συνορεύει με τη Λιβύη, έχει το 2ο χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι η 25η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζήσεις, με την 20η χειρότερη οικονομίας και το 14ο χειρότερο υγειονομικό σύστημα στον κόσμο.

Συνολική ποιότητα ζωής: 11η χειρότερη 

8. Αφγανιστάν 

Αυτή η χώρα έχει πληγεί από τον πόλεμο και το χάος, οπότε είναι κατανοητοί οι λόγοι γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

Συνολική ποιότητα ζωής: 4η χειρότερη 

9. Λιβερία

Μικρότερη χώρα στη Δυτική Αφρική που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Έχει την 8η χειρότερη θέση στην εκπαίδευση, με μόνο το 2.5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) να πηγαίνει στην εκπαίδευση. Είναι η 20η χειρότερη θέση στον κόσμο για να ζήσεις, με το 11ο χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα, την 16η χειρότερη οικονομία και το 4ο χειρότερο υγειονομικό σύστημα. 

Συνολική ποιότητα ζωής: 19η χειρότερη 

10. Νιγηρία

Έρχεται τελευταία σε αυτή τη λίστα. Έχει την 32η χειρότερη θέση σε εκπαιδευτικό σύστημα. Ενώ αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο κακό σε σχέση με τις παραπάνω χώρες, κατέχει την 5η θέση ως η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζήσεις, με 8ο χειρότερο υγειονομικό σύστημα και 19η χειρότερη οικονομία.

Συνολική ποιότητα ζωής: 22η χειρότερη


Πηγή: womensarticle.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη