Για να βελτιώσεις την υγεία σου δε χρειάζεται να αλλάξεις ριζικά τη ζωή σου, μπορείς να κάνεις απλές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα που θα κάνουν τη διαφορά.

Διάλεξε 1 ή 2 από αυτές τις αλλαγές και ξεκίνησε σήμερα κιόλας και στην πορεία σταδιακά υιοθέτησε και άλλες στον τρόπο ζωής σου. Θα εκπλαγείς από το πόσο καλύτερα θα νιώσεις.

Να πίνεις νερό καθημερινά!

Αυτό θα βοηθήσει τα νεφρά σου να αποβάλλουν τις τοξίνες. Επίσης το συκώτι σου θα μεταβολίζει καλύτερα το λίπος.

Να σταματήσεις να καταναλώνεις γλυκά για 10 μέρες!

Αυτό περιλαμβάνει τη ζάχαρη στον καφέ και το τσάι σου. Αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου από τη ζάχαρη, ελέγχοντας τη όρεξη σου για γλυκό και αύξησε τα επίπεδα ενέργειας σου.

Μη χρησιμοποιείς μαργαρίνη ή όποιο άλλο επεξεργασμένο φυτικό έλαιο!

Χρησιμοποίησε βούτυρο 100%. Να τρως καλά λιπαρά όπως αβοκάντο, ελιές και ελαιόλαδο. Αυτά τα λίπη είναι καλά για τον εγκέφαλο σου και βοηθούν τις αρθρώσεις σου.

Να αποφεύγεις όλα τα λευκά αλεύρια!

Αυτό περιλαμβάνει όλων των ειδών τα λευκά ψωμιά και τα ζυμαρικά. Αυτά τα τρόφιμα είναι υπεύθυνα για φλεγμονές. Το ψωμί και τα ζυμαρικά είναι οι δυο μεγαλύτεροι υπεύθυνοι για την αύξηση του σωματικού βάρους και την εκδήλωση φλεγμονών.

Να τρως ολικής αλέσεως τρόφιμα και να αποφεύγεις τα λευκά!

Να τρως καστανό ρύζι αντί για λευκό και μακαρόνια ολικής αλέσεως αντί για την κλασική λευκή μακαρονάδα!

Μην παραλείπες τα γεύματά σου!

Δεν πρέπει να μένεις νηστικός για περισσότερες από 5 ώρες μεταξύ των 3 γευμάτων σου. Να τρως μικρά ισορροπημένα σνακ για να διατηρείς το σάκχαρο σου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Να τρως πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα και στα σνακ σου!

Αυτό βοηθά στον έλεγχο της όρεξης σου και θα μειώνει τη λαχτάρα σου για ζάχαρη και άμυλο!

Να παίρνεις πολυβιταμίνες που περιέχουν μεταλλικά στοιχεία!

Μπορείς επίσης να κοιτάξεις για ένα καλό ολοκληρωμένο πακέτo συμπληρωμάτων. Τα συστατικά του θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, να βελτιώσεις την λειτουργία του εντέρου σου, να ελέγξεις την όρεξη σου, να κάψεις θερμίδες και να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου.

Να κινείσαι περισσότερο!

Δέσε τα κορδόνια σου και βγες για περπάτημα. Ξεκίνα με μικρά 15λέπτα την ημέρα ή 3 με 4 μέρες την εβδομάδα. Θα αρχίσεις να παρατηρείς τεράστια διαφορά στα επίπεδα ενέργεια σου και στη μείωση του βάρους σου.

Να φτιάχνεις smoothies!

Bάζοντας περισσότερα θρεπτικά στοιχεία στη διατροφή σου το σώμα σου αποκτά μεγαλύτερη ενέργεια καθώς θα προσλαμβάνει περισσότερες φυτικές ίνες πετυχαίνοντας την αποτοξίνωση.


Πηγή: justbobbi.com

Επιμέλεια: Αμαλία Χατζηλάμπρου